Comença Refresca’t, el programa cultural i d’oci alternatiu per a l’estiu de 2020 a Catarroja

Fa unes setmanes, l’Ajuntament de Catarroja prenia la decisió, consensuada amb les associacions festives i culturals del municipi, de suspendre el programa festiu per a enguany. Aquesta determinació es prenia amb responsabilitat ja que, atés el nou marc social per la COVID19, resultava impossible desenvolupar els actes habituals del programa festiu amb la normalitat que tots desitjaven. Per això, des de les regidories de Cultura i Festes, van treballar en una programació alternativa que aquest cap de setmana començarà a caminar amb el nom de Refresca’t.

“Volem, durant els quasi tres mesos que durarà Refresca’t, oferir una alternativa d’oci per a totes les edats, sempre parant atenció a les mesures de seguretat. Refresca’t en cap cas substituix a les festes tradicionals de Catarroja, ja que el nostre desig és que puguem viure-les en 2021”, explica Miquel Verdeguer, regidor de festes. Per la  seua banda, Dolors Gimeno, regidora de cultura, ha afirmat com “la voluntat de l’Ajuntament és fer costat al sector cultural que ha patit amb una gran virulència aquesta crisi, però al mateix temps traure la cultura als carrers de Catarroja, perquè el veïnat puga gaudir de la mateixa seguint els paràmetres de seguretat”.

Així doncs, tots els caps de setmana des d’aquest divendres 17 de juliol fins al dilluns 28 de setembre, Catarroja gaudirà, en tres espais diferents, d’actuacions musicals, cinema, comèdia o teatre, un programa cultural amb una gran varietat. Els tres espais triats, per a intentar arribar a tot el veïnat són, la Plaça Major, la Plaça del Mercat i el Espai Clara Campoamor. Tots ells reuneixen les característiques necessàries per a poder albergar esdeveniments amb seguretat durant la nova normalitat.

El tret d’eixida es donarà aquest divendres 17 a les 22,30 en el Espai Clara Campoamor amb l’alternativa d’oci, ‘Cinema Karaoke’ i la pel·lícula La Llamada. El dissabte, en el mateix lloc i horari, serà el torn de l’espectacle en viu protagonitzat per l’actriu i comediant María Juan a qui acompanyarà el Mag Aparisi. Les actuacions de Mireia Vives i Borja Penalba, Xavi Castillo, El Diluvi, cinema d’estiu o els homenatges musicals a artistes de tota la vida com Camilo Sesto són algunes de les propostes que completaren el programa cultural i d’oci alternatiu.