Es compensa la pujada de l’IBI dictaminada pel Cadastre amb la baixada del tipus local

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals va decidir a l’últim plenari, celebrat el passat 21 de desembre, no pujar l’Impost de Béns Immobles (IBI) als veïns i veïnes del municipi, després de l’increment del valor dels habitatges a l’alça realitzada per la Direcció General del Cadastre.

L’entitat, depenent del Govern Central, ha actualitzat el preu de les propietats de naturalesa urbana de la localitat per tal d’adequar els impostos al preu de mercat, donat que l’última revisió cadastral es va realitzar l’any 1996 i els immobles no estan ajustats a les taxacions actuals.

Això suposaria un important augment al rebut de la Contribució de l’any 2018, per la qual cosa l’Ajuntament de la Pobla de Farnals ha decidit baixar el coeficient local que aplica a l’IBI, passant del 0,75 al 0,72. Amb esta disminució de tres punts es compensa la quota final que els veïns i veïnes hauran de pagar durant l’any que ve, sent en alguns casos lleugerament més baixa que la del 2017.

La mesura de baixar l’impost va ser aprovada per tots els grups polítics amb representació municipal, llevat del PP, que es va abstindre durant la votació.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *