Competències personals, actitud i pràctiques empresarials han sigut fonamentals per a la inserció laboral de més de 200 persones

Competències personals, actitud i pràctiques empresarials han sigut fonamentals per a la inserció laboral de més de 200 persones

La Fundació Nova Feina ha presentat la memòria anual que ha recollit les principals activitats i programes realitzats en 2018 per a la integració laboral de les persones en situació vulnerable.

Durant el passat any, l’entitat ha aconseguit que ​211 persones accedeixin a una ocupació i ha facilitat la creació de 35 noves empreses.

Nova Feina actua a través d’itineraris d’inserció en els quals es treballa de manera personalitzada, atorgant els recursos necessaris per incrementar la seva ocupabilitat i la seua posterior estabilitat laboral.

D’aquesta manera s’aconsegueix que el 57% de les persones accedisca a una ocupació i el 85% d’aquestes mantinguin la seva feina un any després, la meitat d’elles a la mateixa empresa.

El perfil majoritari de les persones ateses per l’entitat són dones en atur de llarga durada, amb 35-40 anys d’edat, amb ​escàs ​nivell formatiu i càrregues familiars.

L’assessorament i formació en la creació d’empreses i projectes d’emprenedoria social és una altra àrea de treball de la fundació.

Durant l’any s’han orientat i guiat a 92 persones en el desenvolupament del seu propi negoci, aconseguint finalment que es creïn 35 empreses. La supervivència empresarial dels projectes assessorats supera el 70% després del primer any d’activitat.

Nova Feina també ha promocionat l’emprenedoria amb impacte social a la Comunitat Valenciana, incrementant la seva visibilitat, reconeixement i professionalització.

El ​80% de les 112 persones formades per l’entitat van accedir finalment a un lloc de treball​. La formació adaptada a les necessitats del mercat de treball, les pràctiques no laborals i el desenvolupament de les competències personals i professionals són les característiques més valorades per les més de seixanta empreses col·laboradores de Nova Feina.

L’entitat ha realitzat cursos de: auxiliar de neteja hospitalària, atenció al client, operari de línia, comerç i caixa, dependent i control d’accessos.

La implicació i participació de les persones és clau per al desenvolupament de la comunitat i l’entorn. L’entitat fomenta i treballa per la cooperació entre els diferents actors de la societat a través del desenvolupament comunitari, creant noves vies d’actuació per a la integració dels col·lectius vulnerables.

Nova Feina ha gestionat prop de mig milió d’euros en l’últim exercici, dels quals, un 40% pertany a fons privats i un altre 40% a públics.

Entre els seus principals finançadors destaquen la Conselleria de polítiques inclusives, diversos ajuntaments o l’Obra social «la Caixa».

El restant 20% dels ingressos són generats pels recursos propis de l’entitat o la prestació de serveis de formació, ocupació o consultoria a una altra entitats socials, com CEAR, la Fundació Farigola, o administracions locals d’Alacant i València.

L’entitat porta tres anys aplicant la metodologia d’auditoria social que permet avaluar l’activitat de la fundació basant-se en els principis fonamentals de l’Economia Social i Solidària: treball, equitat, cooperació, compromís amb l’entorn, absència d’ànim de lucre i sostenibilitat mediambiental. En Nova Feina ​el 75% dels llocs de treball els ocupen dones i no hi ha bretxa salarial.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *