Compromís Burjassot considera els espectacles pirotècnics al voltant de les Sitges una amenaça per al monument

El passat diumenge 30 de setembre, amb motiu de la celebració del dia de la Mare de Déu de la Cabeça, Patrona de Burjassot, a la plaça de l’Ajuntament es van disparar dos castells de focs artificials, el primer d’ells de bastant intensitat, «fet que considerem una amenaça al monument de les Sitges», ha declarat el grup Compromís.

Des de Compromís Burjassot mostren preocupació respecte a la celebració d’espectacles pirotècnics en zones properes al monument de les Sitges. Consideren que aquest tipus d’activitats són una amenaça per al monument centenari, «que actualment es troba en un estat de vulnerabilitat després del despreniment d’una part del mur que l’envolta».

El grup municipal Compromís es contrari a la disparada de qualsevol espectacle pirotècnic o celebració en el pati de les Sitges, així com en els voltants del monument. «Així ho anem advertint des de l’any 2006 i així ho vam advertir recentment als nostres socis de govern després de la caiguda d’una part del mur, davant el perill que pot suposar per als ciments del monument. Una vegada més, i després dels fets esdevinguts en el dia d’ahir, demanem que no es realitze cap activitat d’aquestes característiques al seu voltant».

També han ressaltat que «són diverses les demandes que des de Compromís hem traslladat als nostres socis de govern per millorar la conservació i els usos de les Sitges. Fa unes setmanes sol·licitàrem la retirada de les places d’aparcament reservades per a autoritats situades als peus del pati». D’altra banda, des de Compromís demanen que tot el perímetre que envolta les Sitges estiga lliure de trànsit rodat. Pensen que la seua conversió en espai per a vianants contribuiria a crear un ambient més respectuós amb l’entorn del monument.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *