Compromís critica que el pressupost d’Albuixech tinga un superàvit de quasi 400.000 euros

Josep Bort: “La incapacitat de gestionar i la falta d’iniciativa de l’actual equip de govern fa que es presente un pressupost amb un superàvit de quasi 400.000 euros”
Des del passat dijous 16 de febrer, quasi dos mesos després de haver estat informat per la preceptiva comissió de comptes, Albuixech ja té pressupost. El socialista «Andreu ha demorat l’aprovació del pressupost fins que no s’ha incorporat un nou regidor, per a garantir-se una majoria que no tenia, donada la dimissió d’un regidor de les seus files», afirmà Josep Bort, portaveu de Compromís.

El pressupost d’Albuixech presenta uns ingressos de 3.677.236€ per a tan sols unes despeses de 3.289.341, és a dir, un pressupost amb un superàvit de 387.395€. Segons denuncia el portaveu de Compromís, «és la prova evident de la seua incapacitat per a gestionar diners públics, la limitació en la despesa ve donada per la no execució del pressupost en anys anteriors i enguany l’ajuntament per cada euro recaptat sols podrà gastar-ne 89 cèntims i això que, deliberadament s’estan amagant ingressos per no donar unes xifres pitjors: una estafa per a la ciutadania d’Albuixech».

Des de Compromís argumenten que, «donada la incapacitat per gestionar un major import econòmic, el que haurien d’haver fet els socialistes és reduir els ingressos, però ni a això arriben, en figurar i lluir els vestits en les processons i festes sembla que en tenen prou».

Segons assenyala Josep Bort, mentre preveuen un augment dels impostos directes  d’un 5%, les inversions disminuiran respecte les de 2015 en un 41%, deixant d’atendre dèficits d’infraestructures públiques (nova piscina, poliesportiu, terrenys escoles públiques) i manteniment de les que ja existeixen (camp de futbol, casa de la música…). Destaca Bort que “aquest pressupost ja està completament desfasat al canviar la Mancomunitat (que presideix l’alcalde d’Albuixech, la part que ha d’ingressar cada municipi en concepte de recollida de fem: una mostra més de la seua falta de previsió”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *