Compromís demana a l’Estat inversió per a la creació d’un parc arqueològic en l’entorn de la Vil·la Romana de Catarroja

El senador Territorial de Compromís, Carles Mulet, ha portat fins a Madrid qüestions que afecten directament a Catarroja. En este cas ha inquirit el Govern de l’Estat sobre la inversió per a la creació d’un parc arqueològic en l’entorn de la Vil·la Romana.

Segons consta en la pregunta formulada al Senat, “a Catarroja cal la implicació de l’administració general de l’Estat en la creació d’un parc arqueològic en l’entorn de la Vil·la Romana. Per aquest motiu és urgent crear una partida per a la recuperació i posada en valor de les restes de la Vil·la Romana de Catarroja, mitjançant la creació d’un parc arqueològic i un centre d’interpretació”.

Mulet ha finalitzat el seu escrit preguntant al Govern d’Espanya, que “dins les seues competències, quines mesures va a adoptar al respecte per donar solució a aquest cas concret, i si és el cas, en quin termini”. Malauradament, una vegada més, la resposta, enviada la passada setmana, ha sigut defugir qualsevol implicació en el projecte.

Esta pregunta parlamentària s’uneix a moltes altres formulades per Mulet al Senat, en relació a temes com la permanència de la caserna de la Guàrdia Civil a Catarroja, la millora del barranc al seu pas per Catarroja i l’adequació dels accessos al poble.

Des del consistori desitjarien que el projecte de conversió del  solar on es troben les restes romanes en un jardí arqueològic visitable es fes realitat durant la present legislatura.
El jaciment està situat al costat de l’escola Vil.la Romana, les seues instal·lacions anaven a construir-se sobre la seua superfície, fins que fa més d’una dècada les obres del centre van treure a la llum restes d’època romana.
De dur-se a terme aquesta proposta, es convertiria en el primer parc arqueològic de la comarca.