Compromís Patena demana més facilitats per poder accedir a les beques publicades

Compromís per Paterna ha demanat hui a l’equip de govern que estudie alternatives més pràctiques per facilitar l’accés als sol·licitants de les beques escolars o esportives que ha publicat el consistori esta setmana. Unes beques que donada la situació per la COVID-19 assoles es poden sol·licitar amb signatura digital en estos moments. En este sentit la regidora de Compromís, Neus Herrero, ha indicat que, «la gent que més necessita les beques és un alt percentatge la que més escletxa digital presenta, si l’Ajuntament només dona la possibilitat telemàtica està impedint que accedisquen a eixes beques».

Des de la formació valencianista insten al govern municipal a buscar solucions i així facilitar l’accés a la gent que més necessita estes beques, «Si ara mateix aquells que no tinguen signatura digital poden demanar cita prèvia per adquirir-la personalment, valdria el mateix per a presentar per registre d’entrada de forma personal la sol·licitud d’accés a les beques i posteriorment enviar la documentació telemàticament per correu electrònic o whatsapp», manifesten fonts de la formació.

«Parlem d’un sistema que coneguem que està utilitzant-se en altres institucions o poblacions. No és de rebut que les persones més necessitades no puguen tindre accés a estes beques tan importants per a ells per no poder tindre un ordinador, accés a Internet o simplement que desconeguen com funciona el sistema de la signatura digital», afirma Neus Herrero.

Per últim, la regidora ha destacat que, «Des de Compromís continuem treballant per les persones, per això, mentre l’equip de govern implementa un altre sistema més accessible per a tots els veïns i veïnes, ens oferim a tots els que tinguen problemes per a la tramitació d’estes beques per a ajudar-los i que així puguen presentar la documentació que se’ls requereix, en uns dies tant al nostre web com a les nostres xarxes socials podran trobar un tutorial de com instal·lar i utilitzar a la web municipal el sistema de signatura digital».