Compromís demana tranquilitat perquè no contempla com a escenari un acord entre PSOE, PP i Ciutadans

El Meridiano l’Horta ha tingut accés a l’escrit que han rebut tots els militants de Compromís després de l’anunci de la ruptura en les negociacions del PSPV-PSOE. Els Socialistas Valencians van anunciar davant els mitjans de comunicació que no continuarien amb les negociacions amb Compromís per arribar a un acord per fer possible el canvi en la Generalitat Valenciana.

I la reacció de Compromís no s’ha fet esperar. Ahir enviava un escrit a tots els seus militants mostrant la seua opinió al respecte.

«Després d’una jornada de rumors i intents de desestabilitzar les negociacions que s’estan duent a terme entre Compromís, PSOE i Podemos, volem transmetre un missatge de tranquillitat i fer arribar la informació de què disposem. Les informacions que durant el dia de hui (per ahir) han circulat per mitjans de comunicació i xarxes socials només poden respondre a l’intent d’una de les parts de la negociació per utilitzar les ganes de canvi que tots compartim i generar un estat d’ansietat col·lectiu. Pot ser una estratègia de pressió cap a Compromís que busca obtindre rèdit polític en la negociació, jugant amb l’esperança de milers de valencianes i valencians» comença el comunicat de la coalició.

Compromís assegura  que «no entrarem a eixe joc. Són massa coses les que ens juguem els valencians i valencianes, i per tant, continuarem treballant sense descans, sempre oberts al diàleg per a continuar avançant en les negociacions, tal i com hem fet fins ara. Sense imposar res, però sense deixar-nos imposar condicions inamovibles».

«Vos demanem tranquil·litat perquè, tot i els rumors interessats, no contemplem com a escenari un acord entre PSOE, PP i Ciutadans. La ciutadania va reclamar un canvi profund en la política valenciana i nosaltres som garantia que eixe canvi es produirà. Des del primer dia hem mantingut un posicionament coherent. Abans que parlar del QUI, hem defensat que calia parlar del QUÈ, d’aquelles polítiques de canvi que puguen millorar la vida de les persones. I des del primer dia hem mantingut que eixe canvi ha de traslladar-se de nord a sud del nostre país, conformant governs de progrés allà on siga possible», continuen.

Compromís explica que d’acord amb la resolució del Consell General del 6 de juny, el dilluns 8 es va perfilar un document base amb els principals compromisos de PSOE, Compromís i Podemos en esta nova etapa. És un compromís que recull els 5 eixos programàtics aprovats per la Comissió Executiva Nacional i pel Consell General.

«Podem anunciar-vos que hui dimarts (per ahir), tot i el soroll mediàtic de fons, hem tancat el contingut del document amb la resta de les parts, i estem en espera de fer-lo públic en el moment que es decidisca conjuntament. Des del primer dia hem mantingut que la nostra aposta és una majoria de canvi formada per PSOE, Compromís i Podemos. 55 escons que garantisquen que isca endavant eixa Agenda del Canvi que ja hem acordat. I no contemplem cap altre escenari. Estàvem i estem allà on la ciutadania ens ha situat: en la construcció del canvi polític a la nostra terra i en garantir que el  PP passe a l’oposició. Confiem que la resta de partits del canvi continuen en les mateixes coordenades», explica la coalició.

«Una vegada presentem el resultat d’este treball col·lectiu, l’Agenda del Canvi, continuarem parlant de la resta d’elements de la negociació, com el mètode o les persones que han de posar-lo en pràctica des del govern de la Generalitat. I ho farem amb tranquil·litat, transparència i tenint ben clara la nostra prioritat: el futur d’este país i la felicitat de totes les persones. Per això no ens afecta ni ens afectarà la pressió interessada de certs sectors que no han entès que la política ha canviat. Davant eixes actituds proposem DIÀLEG i més DIÀLEG», continuen.

Compromís denúncia que «hem patit massa anys de silenci imposat per una majoria absoluta del PP, com per a no aprofitar l’ocasió per al diàleg i el consens que tenim davant. No som ni serem nosaltres qui trenquem la confiança que s’ha dipositat en nosaltres, però tampoc podem acceptar insinuacions sobre personalismes ni imposicions que no han estat mai damunt la taula. Per això, la necessitat de seguir amb el calendari de negociació establert continua exactament igual de vigent que ahir».

«Ajudeu-nos a fer arribar este missatge a tota la societat valenciana. Moltes gràcies i endavant COMPROMÍS!», termina l’escrit.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *