Compromís denuncia el incompliment dels acords plenaris per part del govern de Paterna

El passat 17 de setembre, al ple extraordinari es van aprovar mesures que pretenien, per una banda, millorar la vida dels i les paterneres i per altra contribuir a pal·liar el patiment d’aquelles persones que pateixen les guerres a l’Orient Mitjà. Esta moció pretenia declarar Paterna Ciutat Refugi i va ser aprovada per unanimitat. També, per unanimitat, van ser aprovades una moció perquè l’ajuntament disposara d’intèrpret de llenguatge de signes per als plens i actes oficials i una altra que preveia la dotació pressupostaria adient per a la normalització del barri de la Coma.

Tot i no comptar amb el vot unànime del plenari, també es van aprovar diferents mocions de caràcter social i a favor de la llibertat d’expressió, com ara, una declaració contraria a la llei “mordaza” i una altra per a crear una llista pública d’entitats bancàries que desnonen, com també l’acord d’impedir que la policia local participe en estos desnonaments.

Totes estes mesures que pretenien millorar la vida dels i les paterneres, no han estat desenvolupades per l’equip de govern local. Per a Juanma Ramón “això és una burla cap a la democràcia i cap el poble paterner. Els i les ciutadanes de Paterna vam triar un ajuntament amb molta diversitat ideològica i el que és del tot intolerable és que l’actual equip de govern menyspree les altres formacions polítiques i més quan arriben a consensos i acords per a garantir un futur millor per als nostres veïns i veïnes”.

Segons Juanma Ramón “el que no pot pretendre Sagredo és governar al marge del ple. Ni té la majoria absoluta per a passar del ple ni està demostrant el talant necessari per a pactar i consensuar les mesures per a millorar Paterna. Esta política d’ignorar els acords plenaris és un clar atac a la democràcia i una burla a la voluntat popular expressada en les urnes el passat mes de maig. Sagredo no pot convertir les institucions democràtiques en simple ornament de les seues decisions autoritàries”.

Entre estos acords cal destacar l’aprovació d’una partida econòmica de 82.500 euros per al pla d’habitatge social i contra la pobresa energètica. Este pla no s’està desenvolupant com ho demostra el fet que fa més de trenta dies que es demanà ajuda per a una persona d’avançada edat que viu sense llum ni aigua i a hores d’ara l’ajuntament encara no ha fet res. Des de Compromís hem intentat per tots els mitjans que esta persona fora atesa per Serveis Socials, però a dia de hui encara no s’ha actuat. Per a Dolores Guillem regidora de Compromís i encarregada de dur este cas davant Serveis Socials, “Sagredo sembla que només estiga per a la foto. Però hi ha una foto trista de Paterna que Sagredo ignora. Este home està patint desatenció, té les seues facultats mentals alterades per l’edat i l’únic que fan des de l’ajuntament és enviar-li burocràcia i papers per a que firme. Si el Ple de l’ajuntament aprovà una partida pressupostària per a fer front a este tipus de casos, que s’aplique. Que Sagredo deixe de fer-se fotos i se sente a treballar per Paterna”.

Per la seua banda Juanma Ramón declara “sembla que ens lliurarem de Lorenzo Agustí (antic alcalde popular de Paterna) però les seues formes continuen amb Sagredo. Que la majoria social representada al ple desautoritze a l’alcalde reiteradament (trasllat dels grups polítics a la cova gran, referèndum sense garanties sobre Puerto Mediterráneo, etc.) és una mostra del poc talant de l’alcalde, incapaç d’arribar a acords amb l’esquerra ni de gestionar la pluralitat i diversitat política que va triar el poble de Paterna”.

De moment l’únic pacte polític aconseguit per Sagredo va ser a un hotel amb Ciudadanos i PP, a esquenes del poble per repartir-se assessors i per mantindre a Elena Martínez (exalcaldessa del PP) a la Junta de Des-govern Local.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *