Compromís denuncia la «persecució a que delegats policials estan sotmetent l’alcalde de Catarroja per un conflicte laboral»

Compromís Catarroja denuncia l’assetjament a que determinats delegats sindicals de la Policia de Catarroja està sotmetent a l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, al seu marit i al seu fill. Una persecució intolerable i gratuïta que va tenir un nou capítol este divendres, amb l’alçament d’una denúncia basada en fets falsos.

Des de Compromís volem deixar clar que esta actitud no està generalitzada al si del cos de la Policia Local de Catarroja, sinó que es circumscriu a determinats elements que en compte de perseguir delictes estan assetjant l’alcalde de Catarroja provocats per un conflicte laboral.

Durant la vesprada de divendres Jesús Monzó, el seu marit i el seu fill estaven visitant l’obra de la seua nova casa. Al carrer es van trobar amb una veïna amb qui van parlar durant uns minuts i, acte seguit, després d’acomiadar-se d’esta persona, Jesús i la seua família van entrar a la seua nova casa. Monzó no va entrar a casa de la veïna, -que també ha sigut denunciada- ni la veïna va entrar a la nova casa de l’alcalde. A més, en cap moment la Policia va fet acte de presència durant els escassos minuts en què Jesús i la seua família va romandre al carrer.

No obstant, passades les 22:30 de la nit una patrulla de la Policia, la mateixa que ja va denunciar l’alcalde l’anterior ocasió, van acudir al domicili de Jesús Monzó amb una evident actitud provocadora, per a comunicar l’alçament de l’acta, i sense tenir obligació legal d’anar-hi. L’acta de denúncia inclou fets basats en rumors sense identificar que són radicalment falsos.

Es dona la circumstància que el mateix divendres es va celebrar una tensa Mesa General de Negociació Col·lectiva, en la qual el mateix delegat sindical que hores després va alçar l’acta de denúncia es va enfrontar a l’alcalde.

A més, cal remarcar que la Policia de Catarroja va obrir una investigació interna per a esbrinar si l’actuació de la patrulla el passat 30 de gener va ser conforme a la legalitat, emetent-se un informe que assenyala una falta de sigil·lo professional derivada de la filtració interessada de l’acta de denúncia a determinats mitjans de comunicació.

Finalment, cal assenyalar que tant Jesús Monzó com Compromís Catarroja estan estudiant l’inici de mesures legals, per tal d’acabar amb este assetjament i de netejar el bon nom de l’alcalde de Catarroja. Sota cap concepte permetrem esta persecució injustificada que no sols va contra la persona de l’alcalde, sinó que envia a la societat un missatge molt negatiu sobre l’actuació del cos de la policia local, que en cap cas s’ha de posar en dubte.