Compromís exigeix «que el govern municipal garanteix-ca els projectes que hui han quedat sense finançament»

Hui al ple extraordinari celebrat al consistori de Paterna s’han descartat, encara que siga momentàniament, diverses actuacions que el govern s’ha compromés a fer davant dels veïns i veïnes del municipi, per a incloure altres amb no tanta reivindicació, ha informat Compromís Per Paterna en un comunicat, és per això que la formació valencianista reclama al govern municipal que en posteriors pressupostos, o amb altres vies de finançament, destine fons suficients per a executar estos projectes.

“Al final pareix que uns projectes porten una velocitat diferent d’altres. Per exemple, portem ja 4 anys esperant el projecte de canalització del Barranc de Rubio a La Canyada. Projecte per al qual Compromís vàrem garantir tant a l’últim pressupost, com a les diferents modificacions pressupostàries, que es destinara una quantitat per a començar l’execució. No sabem on esta el projecte, ni en quin punt es troba, però no pareix raonable que tarden més d’un any en la seua elaboració. La ciutadania ha de saber que hui, els 300.000 euros que hi havien destinats per a este any, desapareixen i es gastaran en fer la pista d’atletisme al nucli urbà.
Des de Compromís indiquen que el mateix passa amb l’accés nord de Lloma Llarga, després d’any i mig d’estar tot preparat per a fer la licitació del projecte, fa pocs dies que s’ha licitat, i ara el govern deixa sense fons la primera part de l’execució. “Per això és necessari que el govern municipal es comprometa a dotar-lo amb fons suficients per a executar-los en l’any 2020”, indiquen fonts de la formació”,  manifesta el regidor de Compromís per Paterna Carles Martí.

Per a la formació, el perill que es genera en estos endarreriments, pel que fa a les despeses incloses en el pla EDUSI, és que cada volta queden menys anys per a executar les obres incloses en ell, si van endarrerint-se arribarà l’any 2023 i no es podrà justificar tots els milions que han d’arribar d’Europa, i, en conseqüència, no arribaran.

“Són molts compromisos en el fil de la navalla, a un pas de quedar-se sense fer per decisions polítiques de primar unes inversions enfront d’altres. El govern ha de repartir les inversions per barris, i no deixar-se dur per electoralismes, que enfronten les actuacions més socials enfront de les més populistes. Hi ha diners per a fer-ho tot, però hi ha algunes inversions que solucionen problemes reals de la gent, com pot ser el tràfic a lloma llarga o les inundacions a La Canyada, i estes s’haurien de prioritzar”, ha conclòs Carles Martí.