Compromís fa la proposta d’un autèntic pressupost verd per a Paterna

La formació evidencia la mancança d’aposta pel medi ambient al pressupost del municipi plantejat per l’equip de govern per a 2022

 

Compromís per Paterna ha fet hui una proposta per al pressupost de 2022 a la qual, la formació valencianista, ha anomenat “d’autèntic pressupost verd per a Paterna”. Segons indiquen des de la formació, realitzen aquesta proposta “davant l’evident mancança d’aposta pel medi ambient al pressupost municipal plantejat per l’equip de govern a l’esborrany presentat”.

 

Indica el regidor de Compromís, Carles Martí, en este sentit que “estudiant a fons l’esborrany de pressupost municipal que ens ha presentat l’executiu socialista de Sagredo, el primer que podem evidenciar és que no aposta per una protecció real del nostre entorn natural i, per tant, de la salut de les paterneres i els paterners”.

 

Anuncia el mateix regidor davant esta qüestió que “des de Compromís hem presentat noves modificacions al pressupost per pal·liar les retallades que el PSOE ha proposat en les partides de Medi Ambient, protecció del medi ambient i protecció contra la contaminació”.

 

“La nostra proposta implica augmentar la partida de Medi Ambient al nivell que la tenia Compromís al seu pas pel govern municipal, és a dir, passar dels 16.000 euros en què l’ha deixat l’equip de Sagredo a 48.000 euros. Parlem d’una partida necessària, ara més que mai, per tal d’aconseguir conscienciar a la ciutadania del problema que tenim davant amb l’emergència climàtica. Cal encetar campanyes de conscienciació, treballs d’educació amb la gent més jove i la creació de ferramentes per tal que les paterneres i paterners donen un impuls a les polítiques verdes al nostre municipi”, assenyalen des de la formació.

 

Les mateixes fonts apunten que “altra de les potes que les polítiques municipals han d’assolir en els anys vinents és la minoració de la contaminació en els nostres entorns urbans, per llei els pròxims anys s’ha de pegar una volta a Paterna en este sentit i Sagredo en este esborrany de pressupost tampoc ho té en compte”.

 

“Ni una sola mesura pressupostada en aquest sentit, per la qual cosa des de Compromís proposem diverses mesures per un total de més de 300.000 euros, per tal d’implantar mesures encaminades a la pacificació dels nostres entorns, el tràfic del municipi i l’accessibilitat de Paterna. Des de Compromís continuem apostant per a millorar el nostre poble des d’una oposició constructiva, oferint alternatives reals de canvi enfront del conservadorisme i l’evident desídia davant del canvi climàtic que està demostrant aquest equip de govern, més preocupat pel postureo verd que per la solució necessària”, apunta per a concloure el regidor Carles Martí.