Compromís Paiporta lamenta l’estat en el que es trobava l’arxiu municipal de l’ajuntament durant l’anterior Govern

Ixen a la llum les imatges del lamentable estat en el que es trobava l’arxiu municipal de l’ajuntament de Paiporta durant l’anterior Govern del Partit Popular amb Vicente Ibor al capdavant.

Des de Compromís han destacat, que «la documentació es trobava amuntegada, escampada en alguns casos, a terra, sobre els escalons, desordenada i sense cap criteri d’arxivat, en la quarta planta de la casa consistorial. El Govern de Vicente Ibor no va procurar un espai adequat per arxivar tota la documentació important produïda al municipi, amb valor administratiu o històric, raó per la qual, bona part de la documentació va quedar seriosament danyada al mullar-se amb les goteres del sostre de l’Ajuntament».

 

“A causa de les precàries condicions de conservació i el deplorable estat d’humitat de la sala on es guardaven, hi ha informació que s’ha perdut i no es podrà recuperar; correm un seriós risc de pèrdua irreparable del fons documental”, ha assenyalat la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, de Compromís.

 

Per posar fre a aquesta situació, l’Ajuntament de Paiporta va rehabilitar en 2018 un antic local municipal, anteriorment abandonat, on els treballs de magatzematge continuen fins ara. “Són centenars de documents els que es generen diàriament a una administració pública on treballen vora 200 persones per als 26.000 habitants que som. Això suposa que hem treballat per inventariar, ordenar i arxivar un conjunt de milers de documents que es trobaven en males condicions, afegits als quals es van produint cada dia”, explica Jiménez.

 

El nou arxiu municipal, situat al carrer Fra Gabriel Ferrandis, compta amb dues plantes i una superfície de 75 metres quadrats i ha sigut una inversió de 36.850,03 euros. Actualment es treballa en la redistribució i ordenació d’expedients i documentació a la nova dependència municipal.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *