Compromís Paterna alerta «que l’actual estat de neteja del barri de La Coma és perillós per a la salut»

Compromís per Paterna ha tornat a mostrar la seua preocupació, una vegada més en estos últims mesos, per l’estat de neteja del barri de La Coma davant les imatges que han fet aplegar a la formació els veïns i veïnes i la comprovació in situ que ha realitzat. En este sentit la regidora Neus Herrero ha destacat que “des del passat 15 de juny, quan demanarem per registre a l’equip de govern conéixer la freqüència de pas de neteja al barri de La Coma- Mas del Rosari, davant el malestar que estaven mostrant els habitants del barri, esperem una resposta per part de l’equip de govern, entenem ara, com es pot vore a les imatges, la conclusió del perquè no ens responen”.

 

Fonts de la formació apunten que, segons publicava Sagredo el 24 d’abril, el seu equip de govern havia encetat un pla de contingència per a mantenir el barri net, “Doncs li fem nosaltres la diagnosi de l’esmentat pla, no ha servit de res, el barri cada dia està més brut. Una queixa que no és nova. Són molts veïns i veïnes, i de diferents barris de Paterna, els que porten queixant-se molt de temps de la manca de neteja”.

 

“Pensem que es tracta d’una desinfecció selectiva, ja que l’executiu socialista penja fotos desinfectant llocs, com l’escola de La Coma, que es troba a pocs metres de llocs plens de brutícia i fem durant mesos, des de Compromís no entenem que ens venguen que es neteja i desinfecten els barris quan hi ha llocs que no es netegen en mesos”, manifesta Neus Herrero.

 

“En les imatges es pot veure que es tracta dels terrenys que són una part del pati que no s’usa i a la que, per sort, no tenen accés els i les alumnes de l’escola Antonio Ferrandis de La Coma, per tant l’únic responsable de la neteja és l’ajuntament de Paterna i no cap Conselleria. Donada la situació del solar, i les condicions d’aquest, ara per ara és un risc per a salut dels veïns i veïnes del barri, a més a més, en esta tercera onada de pandèmia per la COVID-19, especialment dels xiquets i xiquetes escolaritzades en este espai educatiu, segons manifesta l’informe signat per les coordinadores de medicina i infermeria de Paterna”, assevera la mateixa regidora.

 

Des de Compromís declaren per concloure que “no podem estar cada dos mesos igual, fa falta una previsió de neteja en La Coma molt més efectiva, amb treballs diaris al barri, campanyes de conscienciació i arreglar, d’una vegada per totes, les infraestructures del barri per a que no existisquen solars sense urbanitzar o racons cridats a ser escombreres. O es fa un pla global d’atenció al barri o sempre estarem igual, posant pegats i rentant-se la consciència amb accions puntuals”.