Compromís Paterna demana implantar el sistema per reutilitzar els envasos

La Consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha acordat amb la Ciutat de València, la implantació de la iniciativa del Consell per a la posada en marxa del sistema de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) d’envasos.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir l’abandó d’aquests a tot arreu del territori. El sistema SDDR és compatible amb tots els sistemes de gestió de residus municipals utilitzats actualment i suposarà un estalvi per als ajuntaments que s’hi adherisquen en arreplegada, tractament i neteja de llaunes i ampolles de begudes. Es tracta que tornen a vendre’s aigües, refrescos, sucs i cerveses per mitjà d’un dipòsit de 10 cèntims recuperable quan es retorna l’envàs buit al comerç. De manera que la responsabilitat i el benefici de fer reciclatge recau sobre el mateix usuari.
Este model de recollida selectiva no és cap invent nou, sinó que ja està establit en alguns dels països més avançats del món en matèria de reciclatge. Els avantatges del sistema de retorn d’envasos estan avalats per arguments sòlids, tant tècnics com per nombrosos estudis realitzats. El model està implantat en més 40 regions del planeta, funcionant amb èxit: Alemanya, Suècia, Dinamarca, Austràlia, Canadà i alguns estats de EEUU; països líders en matèria econòmica o mediambiental que estan abastant taxes de recollida selectiva de fins el 98%.
Des de Compromís demanen traslladar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, el suport de l’ajuntament de Paterna en la implantació del sistema selectiu de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) d’envasos que vol impulsar el Consell. També instar a la Conselleria a implantar este sistema en la Vila de Paterna.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *