Compromís Paterna denuncia las bases de dues beques de pràctiques professionals a l’Ajuntament

Compromís per Paterna ha denunciat hui les bases de 2 beques de pràctiques professionals convocades per l’Ajuntament de la localitat. Les beques en qüestió estan destinades a dos perfils diferents, màrqueting i publicitat i psicologia, i tenen com a requisit estar en possessió de títol de grau i un màster, a més a més es valora l’experiència laboral dels candidats. “No entenem com se li pot anomenar beca quan s’exigeix una titulació reglada i puntua tant tindre experiència laboral, el únic que podríem dir que té de beca és el sou a rebre que és de 1.000 € bruts/mes”, destaca la regidora de la formació Neus Herrero.


“Cal recordar que estem parlant de beques de pràctiques professionals on la finalitat és que els candidats aprenguen i s’introduïsquen al món laboral, per tant no té cap sentit demanar com a requisit haver acabat la carrera i a més tindre un màster. Fa pensar que tal vegada el que es pretén és tindre treballadors formats durant un màxim de dos anys a preu de becaris en pràctiques”, asseveren fonts de la coalició.


En el mateix sentit, Neus Herrero, manifesta que “per altra banda els mèrits que puntuen no guarden cap objectivitat donant a pensar que les beques tenen noms i cognoms. Per exemple, no pot ser que un curset de 75 hores puntue més que el C2 del valencià (superior) i de l’anglés. O que un curset de formació de 200 hores puntue 3 punts mentre que un postgrau de 300 hores puntue només 1 punt i tindre un doctorat 2 punts”.


Des de la formació també destaquen que “segons l’ Organització Internacional del Treball, uno de cada sis joves d’entre 18-25 anys han perdut el seu treball per la COVID19. Al seu torn aquesta mateixa organització alerta que l’atur juvenil augmentarà a xifres superiors a les de la crisi econòmica de 2008. Demanar experiència professional i un sou de 1.000 € bruts/mes no és que siga la millor manera de combatre el problema de l’atur juvenil”.


Per a concloure, Neus Herrero, informa que “Compromís per Paterna presentarà al·legacions a l’aprovació inicial de l’ordenança sobre bases per a l’adjudicació d’estes dues beques de pràctiques professionals en l’àrea de promoció socioeconòmica. Per a nosaltres l’administració local ha de donar exemple i no perpetuar la precarietat laboral que pateix la joventut».