Compromís Paterna informa del col·lapse imminent dels Serveis Socials municipals a causa de la COVID-19

Compromís per Paterna ha denunciat hui la situació lamentable que estan patint moltes veïnes i veïns de Patena respecte al funcionament dels Serveis Socials municipals. Unes veïnes i veïns, segons informa la coalició, que, a més a més, estan en una situació econòmica i social insostenible i que a hores d’ara no poden ni parlar amb els Serveis Socials. Al respecte, el regidor de la formació, Carles Martí, ha denunciat que “tenim constància de moltes paterneres i paterners que intenten una volta darrere d’altra contactar per telèfon sense tenir cap contestació per part del servei. D’altra banda intenten anar presencialment per a ser atesos i el policia de la porta no els deixa entrar ni preguntar res. Intenten també presentar alguna instància però el col·lapse i la manca de cita prèvia els fa haver de presentar els papers setmanes més tard del que ho podien fer”.

Des de la formació a més manifesten que “a la falta d’atenció de la ciutadania, se suma el fet que les ajudes d’emergència estan pràcticament esgotades, i, a més a més, molts ciutadans ja han esgotat les ajudes que s’atorgaren durant l’estat d’alarma”, destaquen fonts de la formació.

“Els responsables polítics l’única resposta que estan donant a la ciutadania és que els treballadors socials no estan fent la seua feina. Des de Compromís per Paterna considerem que aquesta és una resposta infame i intolerable per a un responsable polític. En primer lloc, si és cert, que ho dubtem, la responsabilitat última de la gestió és del polític que no sap motivar als seus treballadors o no li dóna les ferramentes necessàries per a desenvolupar-lo. Si com pensem no és cert i els treballadors estan donant tot el que poden la irresponsabilitat del polític en eixe cas és major donat que els deixa en el cul a l’aire davant de la gent necessitada”, denuncia Carles Martí.

«Sabem que les coses estan i es poden posar molt més difícils, però el Govern de Sagredo no pot seguir amb el «postureo» en xarxes socials i fent com si totes i tots aquests paterners i paterneres siguen invisibles. Han de fer el possible per ajudar a totes aquestes persones que ho necessiten o que ho puguen necessitar més endavant. Des de Compromís per Paterna, exigim al govern municipal que augmente les partides destinades a ajudes dels veïns i veïnes de Paterna, i, a més a més, que revise la gestió de l’àrea, perquè la gent necessita atenció i ajuda per part de l’àrea de Serveis Socials. El sistema, tal com està hui al nostre poble, es troba prop de col·lapsar en pocs dies i deixarà a moltíssima gent del nostre poble sense l’ajuda que necessiten i l’atenció que es mereixen», asseveren les mateixes fonts de la formació.

Per a Carles Marti “l’atenció per part dels Serveis Socials ha de ser transversal, i no pot ser que si necessites aliments, t’envien a Creu Roja, que si necessites presentar la sol·licitud de l’ingrés mínim vital, et donen un imprés i et diguen que l’oficina de la Seguretat Social està ahí. La gent quan no pot alimentar a la seua família no té el cap per anar d’ací a allà i menys en els mesos que hem passat”.