Compromís per Albuixech denúncia un «tracte de favor a una multinacional» anulant-li una taxa

Compromís per Albuixech ha denunciat que, «per decret d’alcaldia número 23 de 2017, l’alcalde d’Albuixech estimava, el passat mes de gener,  els recursos de reposició interposats per l’empresa Stadler Rail Valencia SAU i, en conseqüència, anulaba i deixaba sense efecte les liquidacions en concepte de taxa pel canvi de titularitat de la llicència». El portaveu  de Compromís, Josep Bort, preguntà en la última sessió plenària sobre el decret i la resposta que va obtindre va ser que «hi havia un informe de l’assessor jurídic».

Una vegada analitzat l’informe, Compromís aprecia un «claríssim canvi de criteri per afavorir els interessos de la multinacional», que ha qualificat de «tracte de favor». Segons afirma Compromís, «esta ordenança està en vigor des de fa més de vint-i-cinc anys i sempre, fins ara, s’havia tingut un únic criteri, fins i tot quan Vossloh va comprar Alsthom”.

El portaveu de compromís, Josep Bort, ha afirmat que «l’alcalde se burla de la xicoteta i mitjana empresa local al perdonar més de 15.000€ a la multinacional Staddler. Exigim que retornen les taxes aplicades per canvi de titularitat dels últims quatre anys a totes les empreses i treballadors autònoms”.

Des de Compromís per Albuixech anuncien que van a llançar una campanya d’assessorament a totes les persones físiques i jurídiques «afectades pel canvi de criteri de l’alcalde, facilitant-los una sol·licitud i assistència jurídica, amb la finalitat que recuperen una taxa que se’ls va aplicar per uns fets que ara l’ajuntament considera fora del fet impossable».

“És intolerable i vergonyós que, per poder eixir en la foto quan la multinacional celebra saraos,  l’alcalde traïcione a la xicoteta i mitjana empresa local regalant més de 15.000€ a una multinacional en una taxa que sí que cobra a la resta», ha conclòs Bort.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *