Compromís per Burjassot fa balanç dels 100 dies de govern

Els quatre regidors del grup Compromís per Burjassot han participat aquest dijous en l’acte de celebració dels “100 dies de govern amb compromís”. Emili Altur, Lluna Àrias, Roc Senent i Maria Viu han donat compte d’allò fet en les seues respectives àrees i de les línies de treball futures i han respost a les preguntes dels veïns i veïnes de Burjassot en un torn de paraula obert a la ciutadania.

Altur, responsable de l’àrea de governació i delegat de l’Oficina de sostenibilitat, Medi ambient, Agenda 21 i Mobilitat, va obrir l’acte per explicar el procés de negociació del pacte de govern amb el grup socialista i els motius que dugueren finalment a signar-lo. A més, ha explicat que, seguint amb l’esperit de transparència i rendició de comptes practicat per Compromís, exigiran als seus socis de govern dur les propostes de pressupost municipal al Consell de Participació Ciutadana per al seu estudi i discussió.

100 dies d’intens treball en les quatre àrees.

El regidor, que també ha tancat l’acte, s’ha felicitat pels importants avanços realitzat en les seues àrees de govern, com són la firma del Pacte d’Alcaldes de la Unió Europea pel clima i l’energia o la posada en marxa del Consell Agrari.

Lluna Àrias, encarregada de les àrees de benestar social i igualtat ha destacat les activitats realitzades des d’Espai Dona, a més del Pla contra la pobresa energètica de la conselleria de Vivenda, al qual Burjassot s’ha afegit, o la iniciativa Xarxa Llibres. Respecte al futur, Àrias ha explicat que “no es conformem amb el que tenim, volem més. I per això, una de les nostres metes serà buscar finançament supramunicipal i per a aconseguir-ho tocarem a totes les portes que haguem de tocar.”

Roc Senent, com a responsable de l’àrea de promoció econòmica i delegat d’ocupació, mercats i comerç, turisme, consum, OMIC i CEMEF, ha recordat que “l’objectiu principal de la legislatura de la regidoria que jo gestione és continuar convertint a Burjassot en el referent comercial de la comarca i atraure als clients de la zona geogràfica que va des de Paterna i Benimamet fins a Montcada.”

Per la seua banda, Maria Viu, regidora de l’oficina de promoció del valencià i vicepresidenta de l’IMCJB, ha avançat la pròxima celebració de Cinema en valencià i la reactivació de la Ruta Estellés, a més del pla per a valencianitzar la totalitat de la documentació que genera l’ajuntament. Sobre l’IMCJB, ha volgut posar en valor als seus professionals, tot i és una de les àrees qüestionades per gran part de la ciutadania. “La realitat és”, segons ha dit, “que d’elles i d’ells depenen gran quantitat de les activitats que es fan per al poble: des de la cessió d’instal·lacions fins a moltes de les activitats que s’hi porten a terme, com ara presentacions de falles, actes polítics, concerts, animacions lectores…”.bern

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *