Compromís per Mislata acusa Bielsa de no respondre les preguntes dels mislaters

Compromís per Mislata va presentar al Ple de setembre 25 preguntes per escrit dirigides a l’equip de govern, que en paraules de Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís «naixen del mateix veïnat de la localitat, durant les reunions que realitzem per conéixer de primera mà les demandes dels nostres veïns, i del treball que realitzem dia a dia el grup municipal».

Compromís acusa Bielsa de aprofitar un nou informe del secretari de l’ajuntament que beneficia a Alcaldia i perjudica l’oposició per lliurar-se de contestar, «l’alcalde és responsable de la seua política, resulta lamentable que en plena època de la transparència i accés a la informació pública, es negue sistemàticament a donar la cara i contestar a les preguntes de l’oposició i dels mislaters i mislateres».

El regidor juntament amb els assessors de la coalició valencianista estan analitzant la situació i l’informe del secretari per posar en marxa actuacions legals contra l’alcalde per vulneració del dret de l’oposició a l’accés a la informació i fiscalització del govern municipal. Califiquen que l’informe del secretari fa una interpretació subjectiva i restrictiva que limita el dret constitucional a la participació política, un informe amb la interpretació més lesiva possible al dret de participació de l’oposició, i tot allò quan existeixen lleis de transparència i accés a la informació pública tant estatal com autonòmica.

Javier Gil, ha comentat que «des de l’inici de la legislatura hem formulat multitud de preguntes en les comissions informatives, però sempre ens han respost amb silenci i ambigüitat. Per això hem registrat aquestes preguntes per escrit, perquè el veïnat tinga una resposta clara a les qüestions que ens traslladen».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *