Compromís per Mislata assegura que l’alcalde vol seguir presidint les misses del poble

L’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, vol continuar al capdavant als actes de l’església catòlica. Eixe és el titular que traguem després del seu veto a la moció d’aconfessionalitat de les institucions públiques que Compromís per Mislata va presentar al darrer ple de l’any. En aquesta moció Compromís demanava que l’alcalde i aquells regidors que volgueren anar a actes religiosos ho feren a títol personal i mai en representació del poble.
Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata, va presentar la moció al·legant que “defensem, com no pot ser d’altra manera, la llibertat de culte, i aquell que vulga que vaja a un acte religiós, però mai en representació del poble”. Per què acudir amb símbols de representació pública de l’Ajuntament de Mislata representa de manera il·legítima a tota la ciutadania.
A més a més la separació església-estat ha de ser un tret fonamental dels sistemes democràtics moderns. A més a més s’estableix un greuge comparatiu amb la resta de religions que fan els seus actes de culte a Mislata, com fa uns dies els mislaters musulmans, “encara que ja sabem que les minories preocupen no res al senyor Bielsa”.
Per últim Gil es lamenta que l’alcalde de Mislata “preferisca presidir misses i processons i no, per exemple, l’entrega de premis de teatre o de literatura breu de Mislata, tant que diu que li agrada i defensa la cultura no estaria de més que evitara faltar a aquests actes i que no l’hagueren d’excusar”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *