Compromís per Paiporta proposa que «s’establisca una Casa de la Dona a l’edifici que l’Ajuntament comprarà»

Compromís per Paiporta ha destacat que aquesta proposta formava part del seu programa electoral, i que ara existeix l’oportunitat davant l’adquisició de casa històrica al carrer Sant Jordi. Un edifici emblemàtic i de gran valor històric artístic, que forma part del Catàleg Municipal i que, segons expliquen des de Compromís, la recuperació d’aquest tipus de patrimoni suposa la reivindicació de l’arquitectura urbana.

 

La casa està situada al carrer Sant Jordi número 5 i compta amb 3 altures i un pati intern. A més, la façana està envoltada d’elements típics valencians, amb un remat superior inspirat en el pont del Real a València.

 

La regidora d’Igualtat de Paiporta, Esther Coronado, ha explicat com serà la proposta que farà Compromís per a l’edifici: «El nostre objectiu és crear un espai d’atenció i promoció a la igualtat real i també un espai segur per al col·lectius LGTBI, amb sales d’exposicions i reunions que permetran promoure la seua visualització i promoció durant tot l’any, a més de despatxos que permeten l’atenció individual en casos necessaris».

 

Amb aquesta proposta de Compromís, l’agrupació vol que es promoga un espai d’educació realitzant tallers i conferències, així com crear un espai d’atenció i punt de trobada per a la resolució de dubtes i acompanyament, ha detallat Coronado.

 

Finalment, Coronado ha volgut deixar clar que la lluita contra la violència de gènere i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes és una prioritat des de la formació, i ha recordat el treball dut a terme aprovant recentment el pla d’igualtat municipal.