Compromís per Paterna aposta per la educació per a acabar amb les caques dels gossos en el carrer

L’ajuntament de Paterna vol posar en funcionament un registre d’ADN dels gossos de la localitat. La intenció d’aquest registre és analitzar excrements de gossos al carrer i multar als amos per la infracció. Segons la proposta de Sagredo els amos dels gossos correran amb les despeses de l’analítica d’ADN.

Compromís per Paterna posa en dubte la idoneïtat d’aquesta campanya plantejada per Sagredo. La coalició d’esquerres és de l’opinió que abans d’imposar sancions cal una tasca educativa i de sensibilització de la població per a evitar els excrements dels gossos al carrer. A més, segons un estudi realitzat a la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, només el 30% dels gossos estan registrats i porten el microxip. Així doncs, segons Juanma Ramón “si una normativa d’obligat compliment com és el registre i el microxip no s’està complint, qui ens garanteix que els amos dels gossos portaran a les seues mascotes al registre d’ADN municipal?” Compromís, a més, remarca la necessitat de col·locació de papereres a tots els barris. “Si multem per embrutar el carrer però sense posar totes les facilitats per evitar-ho, no estem fent bé la nostra tasca”. L’organització valencianista ha calculat que amb només una quarta part del pressupost del registre d’ADN, es podrien instal·lar vora 500 papereres i realitzar una campanya de sensibilització per als propietaris de les mascotes.

“Pensem que d’esta manara aconseguiríem uns millors resultats i estalviaríem als paterners i paterneres vora 120.000 euros. En Compromís per Paterna som conscients del problema dels excrements dels gossos als carrers del nostre poble, però considerem prioritària l’educació i conscienciació de les persones abans que imposar mesures punitives. I més quan no s’ha fet cap campanya des del 2002” ha manifestat Juanma Ramón.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *