Compromís per Paterna critica que el govern de Sagredo atorgue la medalla del nou d’octubre a la verge dels desemparats

Juanma Ramón, portaveu local de Compromís per Paterna, ha criticat el fet que l’executiu socialista que governa a l’ajuntament de Paterna hi haja atorgat la medalla del nou d’octubre a la verge dels desemparats. “A Paterna, allò dels governs del canvi que aconseguirem les forces polítiques d’esquerres en 2015 s’ha diluït al ritme que li creixen els seguidors de les xarxes socials a l’alcalde Sagredo”, indica al respecte el regidor de la formació valencianista.

 

Fonts de la formació manifesten que “portem una legislatura de política d’aparences i ara en un intent per acontentar a la part més conservadora del poble, atorga una medalla a una Verge, obviant la necessària separació de l’administració pública amb les creences religioses, passant per alt l’aconfessionalitat de l’Estat i el laïcisme que defensem des de l’esquerra”.

 

“La Verge dels Desemparats compartirà guardó amb la Federació Interpenyes, Afempes i Pilar Martinez, entitats i persones, aquestes sí, que han demostrat durant anys la seua dedicació en l’àmbit social i culturals a Paterna o persones com Javier Subirats que durant tota la seua etapa professional, ha dut el nom de Paterna amb orgull al cim del futbol valencià. “No sabem si la Geperudeta ha confirmat la seua assistència a l’acte, o si es manifestarà d’alguna manera per recollir el guardó. Tampoc sabem com reaccionarà Sagredo quan altres entitats del poble, d’altres confessions religioses demanen en un futur medalles del 9 d’octubre per als seus símbols religiosos”. Assenyalen estes mateixes fonts.

 

Manifesta Juanma Ramón que “òbviament, l’única solució és no donar cap guardó a cap símbol religiós des de l’administració pública. No podem compartir els motius pels quals una administració pública pot guardonar una Verge amb el “màxim reconeixement que atorga la ciutat” amb motiu d’un centenari de coronació, que res té a veure amb el nostre poble i que amb tot el respecte a la religió de cadascú hauria de celebrar-se a l’àmbit eclesiàstic, sense involucrar a l’administració pública”.

 

“Som coherents i mantindrem la nostra postura en defensa del laïcisme i l’aconfessionalitat de l’administració pública, no podem donar suport a aquest guardó, anunciat amb orgull pel mateix alcalde socialista obstinat, com va fer nomenant de pregoner de festes al retor del poble, en guanyar el content dels feligresos i feligreses clavant-se en un jardí inexplicable per a un alcalde socialista. Un jardí que ja varen xafar governs del PP, com per exemple el ministre Fernandez Diaz, que va ser objecte de mofa inclús pel Wall Street Journal quan va atorgar medalla del mèrit policial a una Mare de Déu, ara ens sorprén que un alcalde del PSOE ho imite sense cap empatx, només per un suposat rèdit electoralista”, afegeix el mateix regidor per concloure.