Compromís per Paterna demana a Infraestructures i a Foment tanques contra la contaminació acústica a la CV-31, CV-35

Compromís per Paterna ha sol·licitat a la Conselleria d’Infraestructures i al Ministeri de Foment que execute les obres necessàries per a la instal·lació de tanques que eviten contaminació acústica ja que Paterna conta amb molts veïns i veïnes que tenen la seua residència a les zones limítrofes amb les nombroses autovies que parteixen els nostre poble, pateixen històricament el soroll produït pel tràfic rodat que amb els anys i l’augment del nombre de vehicles que hi circulen s’està agreujant fins a límits que posen en perill la salut dels propis veïns. “La solució d’aquesta problemàtica passa en un primer punt i que es el més econòmic per la instal·lació de tanques per evitar contaminació acústica en els límits de les autovies a aquestes zones. Tot i no ser la solució definitiva, que passaria per la utilització d’asfalts reductors d’emissions sonores, es una mesura que milloraria la vida d’estos veïns”, ha manifestat el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

Un dels casos més problemàtics és el dels veïns de la zona de Campament, especialment dels carrers València i La Penya/Carmen Roca, estos habitatges estan situats junt a la CV-31, esta via circula a una altura inferior de les cases i es troba encastada en el llit del Barranc d’endolça, amb parets laterals que provoquen que el soroll es multiplique per culpa de l’efecte túnel. Existeixen dos zones més que pateixen l’agreujament de la problemàtica que son els habitatges situats a Mas del Rosari i Lloma Llarga al voltant de la CV-35 i la zona de Montecanyada amb el Bypass.

“L’Ajuntament de Paterna no te elaborat un mapa de soroll tal i com exigeix la normativa actual, fet que fa més difícil la detecció d’estes problemàtiques i la seua solució”, asseguren fonts de la formació valencianista.

El portaveu municipal de la coalició, Juanma Ramón, ha informat que “ al proper plenari, Compromís per Paterna, presentarem una moció per tal de que l’Ajuntament pose en marxa l’elaboració d’un mapa sonor del municipi que incloga aquestes problemàtiques i altres que pogueren sorgir. En la mateixa moció es sol·licitarà a la Conselleria d’Infraestructures i al Ministeri de Foment que realitze la col·locació de barreres per evitar contaminació acústica en les zones afectades per la CV-31 i CV-35 y al Bypass a la major brevetat possible”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *