Compromís per Paterna demana a l’equip de govern alternatives d’oci per a la joventut de Lloma Llarga

Compromís per Paterna ha demanat hui a l’equip de govern de Paterna que dissenye un pla complet d’oci que atenga les necessitats de la totalitat dels joves del barri de Lloma Llarga, considerant diverses edats i els seus diferents centres d’interés. La formació valencianista realitza aquesta petició, ja que, fins a l’actualitat, no existeix cap espai de trobada per a ells quan, a més a més, és el barri del municipi on més ha crescut el nombre d’adolescents i joves en els últims anys. Per esta raó, la regidora de Compromís per Paterna, Neus Herrero, ha destacat que “l’absència d’infraestructures i alternatives culturals, d’oci i esportives al barri fan que un elevat percentatge dels joves acaben tenint comportaments incívics, així es desprén de les queixes que ens han fet arribar diversos veïns i veïnes de la zona”.

Des de la coalició proposen la posada en marxa d’un pla complet d’oci, “un procés de dinamització participativa amb els i les joves del barri. Un projecte que es podria estructurar entorn de quatre fases: preparatòria, informativa, diagnòstica i propositiva, contemplant cadascuna tècniques i dinàmiques de participació ciutadana amb la finalitat de realitzar una primera aproximació a la realitat dels joves del barri i de les seues inquietuds en matèria d’oci”, destaquen fonts de la formació.

Al respecte, la regidora de Compromís, Neus Herrero, manifesta que “la nostra proposta no assoles contempla la participació de la població jove, sinó que paral·lelament, es treballaria amb altres persones i entitats amb coneixement i experiència en els processos comunitaris del barri per a contrastar i recollir noves visions i aportacions”.

“En l’actualitat resideixen vora 2.000 joves al barri de Lloma Llarga, que ja no tenen edat per a jugar als parcs infantils. De fet, des de 2018 estan esperant un parc de “Street Workout” al carrer Melissa, una de les propostes més votades pels veïns i veïnes de Lloma Llarga. Però que, com la resta de projectes, continuen en un calaix.

Cal ser realistes, molts xiquets del barri han crescut i necessiten alternatives d’oci i al barri no hi ha res. Ser adolescent en Lloma Llarga és un avorriment. Pel que denuncien molts veïns i veïnes assoles els queda el botelló al parc del carrer Malva, ni tan sols poden anar caminant als centres d’oci propers. Entenem d’una banda als veïns que es queixen per les molèsties que els genera, però per una altra, també observem la falta d’espais en condicions i alternatives per a la joventut, i això ens pareix molt preocupant”, assevera la regidora de la coalició.

Una mancança d’infraestructures i d’alternatives per als nostres joves que és generalitzada a tot el municipi de Paterna, especialment en aquells barris de la perifèria amb població més jove; i que podria solucionar-se amb un pla d’oci participat a través del Consell de la Joventut que porta anys sense convocar-se”, conclou Neus Herrero.