Compromís per Paterna denuncia que no es cobreixen les baixes dels treballadors socials

El passat 26 de novembre botaren totes les alarmes quan la regidora de Compromís per Paterna, Dolores Guillem, descobria el cas d’un home d’avançada edat que viu a la zona centre de Paterna i que es troba completament desatés. Este home que no té família propera que li ajude, viu en un tercer pis sense ascensor i a hores d’ara no té ni llum ni aigua a sa casa.

Quan la regidora es va adreçar a l’ajuntament per denunciar el fet, l’informaren que la persona que duia el seu cas estava de baixa i que per tant no hi havia ningú que poguera fer-se càrrec d’este home. Els mateixos funcionaris es queixaren a la regidora del fet que no es cobriren les baixes dels i les treballadores socials.

Per a Dolores Guillem “és impresentable que l’ajuntament no substituïsca a estos treballadors i que persones com este veí es troben desatesos sense data ni previsió de temps per a rebre ajuda”. I afegeix “seguim tenint una mitjana de més de dos mesos per a poder atendre les persones que tenen cita en aquesta àrea des de fa gairebé mig any i encara no s’ha fet res. L’alcalde ha de deixar la política de fer-se fotos i posar-se a treballar ja. L’emergència social és ara i no d’ací a tres mesos”.

Compromís per Paterna també insisteix a implantar la figura de l’informador auxiliar en Serveis Socials. Esta figura agilitzaria els tràmits burocràtics per a què les persones que ho necessiten puguen rebre assistència el més aviat possible i la tramitació en serveis socials no es convertisca en un calvari per als nostres veïns més necessitats.

En aquest sentit Compromís per Paterna presentarà uns pressupostos alternatius als de Sagredo on la partida destinada a Emergència Social tindrà la importància que necessita un poble com Paterna.

Segons Juanma Ramón, portaveu municipal de Compromís per Paterna “en temes socials Sagredo continua sense donar la talla. És una vergonya que veïns i veïnes de Paterna es troben abandonats i desatesos i que l’equip de govern es dedique a fer caritat al més pur estil de ‘siente un pobre a su mesa’ ”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *