Compromís per Paterna presenta una moció amb motiu del 8M

Polítiques d’igualtat, equiparació salarial efectiva i dignificació del treball en les llars i les cures. Amb estes premisses, Compromís per Paterna, presenta una moció amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, en el Ple Ordinari corresponent al mes de febrer. En este mateix sentit la regidora valencianista, Neus Herrero, ha indicat que “presentem esta moció perquè des de Compromís entenem que els avanços que s’havien assolit en els darrers temps estan en perill de retrocés perquè la pandèmia reforça desigualtats i vulnerabilitats en els sistemes socials, polítics i econòmics”.

 

Des de la formació apunten que “enguany, el 8 de març serà diferent. Patim una pandèmia mundial que no ens permet ajuntar-nos, ni tocar-nos, ni abraçar-nos. Enguany no podrem eixir als carrers a manifestar-nos. I per això, la lluita feminista pels drets de les dones és més necessària que mai”.

 

“És evident que, davant aquesta pandèmia, entre moltes altres raons, les dones han patit una doble càrrega laboral, la de combinar el teletreball amb l’atenció de majors i criatures, especialment en els confinaments. En el cas de dones que han hagut d’anar a treballar presencialment, tota aquesta situació s’ha agreujat i ha posat de manifest que la conciliació se sustenta sobre manera en les esquenes de les mares i també en les àvies, que en pandèmia han hagut de deixar de prestar aquest suport indispensable”, manifesta Neus Herrero.

 

La mateixa regidora assevera que “la violència de gènere s’ha intensificat durant el període de confinament. La convivència confinada amb els seus maltractadors i la imposició del distanciament social, ha incrementat en un 70% l’atenció dels centres Dona 24 hores».

 

“Per raon com aquestes és que a Compromís apostem per l’ecofeminisme com l’opció política que aposta per un canvi de model socioeconòmic sostenible, que pose la salut de les persones i el planeta al centre de les polítiques, descartant el model econòmic fracassat injust i depredador, cap a un model d’economia sostenible on les cures i el sosteniment de la vida estiguen al centre”, assenyalen fonts de la formació.

 

Destaca Neus Herrero per concloure que “Des dels ajuntaments, que som la primera porta a la ciutadania de les polítiques públiques, hem de fer un major esforç per contribuir a la igualtat real entre dones i homes, donant suport a les propostes feministes per millorar la vida de les persones. De totes les persones”.