Compromís per Paterna presenta una moció en defensa del sector cítric valencià

Compromís per Paterna ha presentat una moció al pròxim ple municipal en la qual insten al Govern d’Espanya a sol·licitar a la Unió Europea l’aplicació de l’article 34 de l’Acord d’Associació Econòmica de la Unió Europea amb les Comunitats d’estats d’Àfrica del Sud que contempla la interrupció de les importacions si s’originen “pertorbacions en un sector econòmic que produeix productes similars”.

Ens trobem que l’actual campanya citrícola «s’ha vist truncada, que els preus són ruïnosos per al llaurador, que la fruita s’està amuntegant en els camps, les varietats extraprimerenques no han tingut eixida comercial plena -les que no s’han malvenut segueixen en l’arbre-. S’està en el ple de la campanya i ha entrat la psicosi en els citricultors de taronja primeria de manera que s’estan aprofitant dels mateixos intentant comprar-los “A resultes”, la qual cosa es traduirà en pèrdues per al sector que poden portar a la desaparició dels agricultors», aseguren des de Comopromís.

El portaveu municipal de la coalició valencianista, Juanma Ramón, ha manifestat que “Moltes famílies ja estan patint les conseqüències de la baixada dramàtica dels preus i l’absència de mercat per a les taronges d’ací, per la qual cosa no podem permetre que aquesta situació s’allargue en el temps”.

En aquest sentit, la moció demana al Govern que inste a la Comissió Europea a agilitzar els tràmits per a facilitar a les organitzacions de productors la retirada de 250.000 tones de cítrics del mercat en fresc, dotant amb suficient pressupost els programes operatius destinats a tal mesura. Així mateix, el text insta a generar una partida pressupostària suficient per a la retirada de cítrics del mercat en fresc d’aquells agricultors no pertanyents a cap organització de productors.

“Esperem que l’aplicació de les mesures que inclou la moció de Compromís per Paterna servisca per a revertir el mal amb la retirada del mercat, a més, dels cítrics importats que poden contagiar de plagues a la producció autòctona”, ha assenyalat Juanma Ramón.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *