Compromís per Paterna proposa instar a Camps a què renuncie als privilegis d’expresident

La moció presentada per Compromís per Paterna al ple del dimecres 31 de gener, insta a les Corts Valencianes a modificar la Llei de l’Estatut d’Expresidents per fer possible la retirada d’esta condició a aquelles persones que incorren en actes que posen en risc l’honorabilitat de les institucions valencianes

Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna: “L’Ajuntament de Paterna donarà suport a totes les mesures que tinguen per objectiu recuperar per als valencians i valencianes els diners desviats en casos de corrupció”

La condició d’expresident de la Generalitat ve regulada per la LLEI 6/2002, de 2 d’agost, de la Generalitat Valenciana, d’Estatut dels Expresidents de la Generalitat Valenciana. Esta llei disposa, entre altres qüestions, la pertinença al Consell Jurídic Consultiu per un període de 15 anys, o els recursos humans i materials a disposició de les persones que hagen ostentat la Presidència de la Generalitat.

Des de Compromís per Paterna denuncien que la normativa vigent no contempla cap mecanisme per tal de poder retirar la condició honorífica d’expresident a aquelles persones que hagen incorregut en actes o comportaments impropis d’esta condició. De tal manera que ens podríem trobar amb el cas de tindre un expresident condemnat per delictes de corrupció comesos durant el seu mandat i que encara gaudisca dels privilegis atorgats a les persones que han ostentat la presidència de la Generalitat. En eixos casos, la formació valencianista considera prioritari salvaguardar l’honorabilitat i dignitat de les institucions valencianes i per això proposa la modificació de la llei que regula estos privilegis.

Juanma Ramón, portaveu del Grup Municipal de Compromís per Paterna ha manifestat que «les Corts Valencianes, on està representat el poble valencià, és la institució encarregada d’atorgar la seua confiança a les persones que ostenten la presidència de la Generalitat. Per eixe motiu, pensem, que les Corts també s’han de sentir especialment interpel·lades quan eixes persones posen en risc l’honorabilitat i dignitat de les institucions d’autogovern com és el cas de Francisco Camps».

La coalició d’esquerres considera que el cas de Camps ha posat damunt la taula la necessitat de modificació de la llei per trobar-se immers en nombrosos processos judicials per corrupció comesos presumptament durant la seua gestió.
«Durant estos últims anys hem vist com més d’un il·lustríssim, excel·lentíssim i honorable passaven d’ocupar despatxos oficials a seure en els banquets dels jutjats acusats, precisament, de no fer honor als seus tractaments protocol·laris. Consellers, Presidents de Diputació i alcaldes, entre ells el de Paterna, han estat condemnats per diferents delictes que tenen a veure amb la seua gestió al capdavant de les institucions valencianes. No podem permetre que estes persones continuen gaudint d’un estatus que no es mereixen. La democràcia al nostre país està vivint un dels períodes més foscos i és la nostra obligació contribuir a mantindre l’honorabilitat i dignitat de les institucions valencianes per salvaguardar la nostra democràcia», ha manifestat Juanma Ramón.

 

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *