Compromís per Paterna proposa la construcció d’un edifici per a lloguer jove en el solar de la finca groga

La formació suggereix la compra per part de l’ajuntament de totes les participacions dels actuals propietaris per tal de poder escometre la construcció d’un nou edifici

 

Compromís per Paterna ha proposat la construcció d’un edifici que estaria destinat per a lloguer social, “una necessitat a Paterna que s’està evidenciant cada dia més i més i que cal assolir com un dels compromisos prioritaris en la política municipal”, indica el regidor de la formació Carles Martí.

 

Afirmen des de la formació que “l’Ajuntament de Paterna té la capacitat econòmica i tècnica per a poder fer front a aquesta inversió, una inversió que possibilitaria l’accés a vivendes socials de 60 famílies, una espenta important per assolir els percentatges aconsellats per la UE com a lloguer social per als municipis”.

 

“Al mateix temps, es dona la circumstància, que en estos moments molts dels propietaris deuen a l’ajuntament l’enderrocament de la finca, el que suposaria la possibilitat de condonar eixe deute amb els propietaris i permetre que d’una vegada per totes passen pàgina del capítol de la finca groga que tan mala experiència els ha aportat”, manifesten les mateixes fonts.

 

“Aquesta proposta solucionaria diferents vessants de problemes socials a Paterna històrics, amb el que es converteix en una inversió necessària i esperada. Afavorint als propietaris que es quedarien sense deute, afavorint al veïnat que tornaria a veure com una edificació nova i moderna millora el seu entorn i la vida a les persones que necessiten vivenda”, afirma Carles Martí.

 

D’altra banda, el coordinador de Joves amb Compromís, Pere Gago, ha explicat al respecte que «volem que els joves del municipi puguen quedar-se i desenvolupar els seus projectes de futur on han anat desenvolupant la seua vida. Hi ha un problema d’emancipació de les i els joves per la precarietat de la seua situació laboral. En el nostre municipi s’ha vist encarit el preu del lloguer i això ha comportat que moltes i molts joves hagen triat anar-se’n fora o compartir vivenda”.

 

“La joventut som un dels col·lectius més perjudicats en totes les crisis. La del coronavirus no és una excepció. Més atur, més precarietat, menys estalvi… són algunes de les traves a les quals ens enfrontem quan iniciem el camí per a accedir a un habitatge. Uns problemes que han augmentat durant la pandèmia”, apunta Pere Gago.