Compromís per Paterna proposa l’adquisició de l’edifici adjacent al Teatre Capri

Compromís per Paterna ha suggerit hui que l’ajuntament de la localitat contemple l’adquisició de l’edifici adjacent al Teatre Capri de la localitat. L’edifici, situat al carrer Ernest Ferrando, està en risc de ruïna i seria una oportunitat per aconseguir un espai d’ús social i cultural, segons la formació valencianista. “Des de Compromís per Paterna hem demanat que es faça un informe tècnic sobre la seua situació de ruïna i s’obligue als titulars de l’edifici a què siga reparat”, informa el regidor de Compromís Carles Martí.

 

Des de la formació adverteixen que “ja fa molt de temps que la gent que passeja pel carrer Ernest Ferrando, també conegut com a carrer del Batà, s’adona que el primer edifici del carrer està pràcticament en terra. Per esta raó des de Compromís considerem que és una bona oportunitat per ampliar l’oferta d’espais del Teatre Capri i fomentar la cultura i l’associacionisme del nostre poble, és per això que demanem a l’equip de govern que inicie les gestions per adquirir l’edifici per tal que es puguen iniciar les obres per habilitar l’espai”.

 

“Pensem que podria ser un espai on les associacions culturals del nostre poble, associacions musicals, de teatre o associacions de veïnes i veïns que no disposen en l’actualitat de local al centre del poble pogueren estar ubicades i desenvolupar les seues activitats”, afegeixen les mateixes fonts”.

 

“Per exemple, la colla Gatzara o Xafarnat no disposen de local municipal, tot i que fa anys que ho estan demanant a l’equip de govern i veuen com any rere any altres associacions del municipi passen per davant d’elles a l’hora de tenir local. En resum, per a nombroses associacions és molt important disposar d’un local per a dur a terme la seua activitat o almenys poder disposar d’espai per guardar les eines o instruments en les que fan la seua activitat”, manifesta Carles Martí.

 

El mateix regidor assenyala que “per a les veïnes i veïns del centre de Paterna seria un alleujament poder comprovar que les bastides que aguanten l’edifici desapareixen i en el seu lloc s’erigeix un edifici públic per a donar servei a les associacions i habitants del barri”.