Compromís per Paterna proposa protegir les trinxeres de la Mola

Compromís per Paterna presentarà al proper ple una proposta per tal que les trinxeres de la Línia Immediata defensiva de València, siguen protegides en el seu conjunt. Per a l’organització, resulta imprescindibles catalogar com a Béns de Rellevància Local estes infraestructures realitzades pel govern de la república per tal de defensar el Cap i Casal de l’atac de l’exèrcit feixista.
La línia defensiva consta de 26 quilòmetres de trinxeres búnquers, túnels, llocs de comandament i nius de metralletes entre les localitats del Puig i Riba-Roja. Al seu pas per Paterna, ens ha deixat les infraestructures de guerra de la Vallesa i les de la Mola com a construccions més properes a València.
Segons ha ressaltat el portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón «donada la importància històrica i cultural d’este conjunt defensiu considerem que és fonamental protegir-lo en la seua totalitat. Incloent, naturalment, les trinxeres de la Mola que, a més a més, són el punt defensiu més proper a València». La proposta inclouria la senyalització d’un sender per tal d’accedir a estes infraestructures bèl·liques connectat amb el que ja s’està realitzant en altres pobles dels voltants.
La petició de Compromís per Paterna està recolzada per diverses associacions culturals i ecologistes, que han insistit en la necessitat protegir tots els elements que formen part d’esta línia defensiva. A més, diverses institucions com el Consell Valencià de Cultura o el Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València també s’han pronunciat favorablement a esta conservació. Esta iniciativa s’afegeix a la proposta presentada pel grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes que busca la protecció integral de les infraestructures bèl·liques de la guerra civil.
«Volem que les trinxeres de la guerra civil de la Mola estiguen protegides, catalogades i senyalitzades. I protegirem també el seu entorn per tal de garantir que estes construccions estiguen en el paratge que els correspon i no envoltades d’altre tipus d’infraestructures que les traguen del seu context geogràfic i històric».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *