Compromís per Paterna sol·licita al govern de Sagredo que no paralitze les ajudes d’emergència en el mes d’agost

Des de Compromís per Paterna indiquen que molts usuaris dels Serveis Socials municipals estan acudint als seus regidors per a queixar-se que a serveis socials se’ls està dient que les ajudes d’emergència no es donaran fins a la segona setmana de setembre que és quan es farà la primera comissió d’avaluació per part de serveis socials per a estudiar les ajudes. És a dir, si la comissió es fa cap al dia 10 o 12 de setembre, amb els tràmits habituals, fins al dia 17 o 18 com a mínim aquestes famílies no rebran l’ajuda d’emergència.

Fonts de la coalició manifesten que, «tenim constància que més de 140 famílies han sol·licitat l’ajuda d’emergència, pensem que aquesta situació és inhumana i deixa arrere a moltes paterneres i paterners que amb aquesta crisi social que ha produït la covid-19 s’han quedat sense feina i sense cap aliment per a les seues famílies».

«Per molta campanya de màrqueting que facen, amb notes de premsa quasi diàries del bon funcionament dels serveis socials a Paterna, no podran invisibilitzar a aquesta gent que, ara com ara, pràcticament no poden alimentar a les seues famílies i passaran un mes d’agost en l’absoluta pobresa, amb l’única ajuda que puguen trobar en les seues famílies i els seus amics, perquè des del govern de Sagredo ja saben que no obtindran res en el pròxim mes», indica el regidor de la formació Carles Martí.

«És per això que sol·licitem públicament que les tramitacions d’ajudes d’emergència no es paralitzen en el mes d’agost com sol ser habitual i que es continuen gestionant per atendre la necessitat creada per l’estat d’emergència social i sanitària que estem vivint. De poc serveix que es modificara el pressupost per a tindre més diners per als paterners i paterneres si no li arriben a les famílies», asseveren des de Compromís.

Per al regidor Carles Martí «la situació social i econòmica no està per a tirar castells i Sagredo ho ha d’admetre i començar a treballar ja d’una vegada per totes i tots, per a la gent, per a eixa gent que ara per ara són invisibles per a la maquinària propagandística de Sagredo, i que no es mereixen passar un estiu sense res que portar-se a la boca. No sabem si és que volen que es facen entrepans de llibrets de festes o pensen convidar a totes i tots a esmorzar? Ja està bé de vendre fum, volem que atenguen als paterners i a les paterneres que no tenen per a viure dignament».