Compromís per Paterna sol·licita que es duplique la quantia del xec-bebé 2021 a les famílies afectades per la crisi generada per la Covid-19

La formació valencianista indica que és el moment d’ajudar des de l’Ajuntament a les famílies que més estan patint aquesta crisi generada per la Covid-19 i al comerç local, el sector més perjudicat per la mateixa

Compromís per Paterna ha donat a conéixer hui l’esmena de modificació que realitzarà la formació al text de la subvenció del xec-bebé 2021 que haurà d’aprovar-se en el ple municipal corresponent en aquest mes de gener. En aquest sentit, el regidor de la formació, Carles Martí, ha manifestat que “Considerem que enguany el xec-bebé emés per l’ajuntament ha de tindre en compte les circumstàncies especials que està provocant la Covid-19”.

Des de la formació valencianista destaquen que “des de Compromís proposem que l’ajuda es duplique per a aquelles famílies que han patit o patiran enguany una pèrdua d’ingressos o del seu treball a conseqüència de la pandèmia, creiem que es tracta d’una proposta positiva per a no deixar arrere a cap paterner o paternera, malgrat que en anys anteriors no s’ha contemplat en les diferents convocatòries la petició de Compromís de socialitzar més aquesta ajuda afavorint a les persones més vulnerables de la nostra ciutat”.

Davant aquest argument Carles Martí informa que la formació presentarà una esmena de modificació al ple perquè es modifique el text de la subvenció que ha de ser aprovada aquest mateix mes en el ple municipal.” És el moment d’ajudar en tot allò que puguem des de l’ajuntament, tant a les famílies que més estan patint aquesta crisi, com al comerç local que està sent la part més perjudicada pels diferents confinaments i l’estancament de l’economia”, manifesta el regidor valencianista.

“Al seu torn estem estudiant la manera d’ampliar el xec-hostaleria perquè es puga beneficiar del mateix tot el comerç local, tal com van sol·licitar en el dia d’ahir les associacions de comerciants del nostre poble en el consell de comerç. Es tractaria de fer un xec en el qual el consumidor aporte una part de la despesa i l’ajuntament es fa càrrec d’una altra. Parlem d’un sistema que ja existeix en pobles del nostre voltant i que ara nosaltres intentarem estudiar per a veure la manera de fer la proposta perquè puguen beneficiar-se els veïns i veïnes de Paterna”, exposa Martí.

“Des de Compromís continuarem treballant per a garantir els drets i el benestar de totes les paterneres i paterners perquè aquesta crisi no deixe a ningú arrere. Per a nosaltres esta és la política útil, la que prioritza a les persones por damunt d’altres interessos», afirmen en la seua conclusió fonts de la formació.