Compromís per Rafelbunyol demana la dimissió de Fran López després de rebre la vacuna Covid

Segons explica Compromís per Rafelbunyol, «el divendres 15 de gener ha aparegut a alguns mitjans de comunicació que l’alcalde del PSOE amb majoria absoluta a Rafelbunyol, Fran López, s’havia vacunat saltant-se tots els protocols sanitaris. Ell mateix ho ha confirmat públicament afirmant que si que s’havia vacunat contra la Covid el mateix dia que les persones majors i les persones treballadores de la Residència. En primer lloc, caldria recordar que Fran López es va vacunar contra la Covid el primer dia de vacunació a tot l’estat espanyol, el mateix dia que les persones majors i les persones treballadores de la Residència. El seu gust pel postureig el va portar a ser el primer alcalde vacunat de l’Estat Espanyol amb tan sols vint-i-nou anys. Recordem que la residència de majors Verge del Miracle de Rafelbunyol, pertanyent a l’empresa municipal REMARASA, fou la primera a rebre la vacuna».

Per a Compromís, «en segon lloc, en aquest moment de l’inici de la vacunació per a parar la pandèmia en la qual ens trobem, des del Ministeri de Sanitat s’han redactat uns protocols estrictes a seguir. Les persones de risc estan estipulades: persones majors, sanitaris i servidors públics. Utilitzar una vacuna que podria protegir a altra persona de risc del poble és una greu irresponsabilitat i mostra la poca empatia cap al seu veïnat. Ser alcalde no dóna privilegis sobre la resta de la població. En tercer lloc, d’una banda, ell no s’ha vacunat per a donar exemple. Els alcaldes han de donar exemple acomplint els Protocols Sanitaris i les normes establertes. Per altra banda, en cap ocasió que ha tingut l’alcalde ha informat la població de la seua vacunació. Molt complicat donar exemple amagant la informació. Si no és per la premsa, ningú ho sap. D’altra banda, els fets desmenteixen a Fran López perquè el 27 de desembre es vacuna i va tindre oportunitats de fer-ho públic. Primer, el 28 de desembre quan se celebra la Junta General de REMARASA i un Ple extraordinari on no diu res. I el que més crida l’atenció, el 31 de desembre compareix públicament per a comunicar les noves restriccions i mesures municipals i omet que ha rebut la vacuna».

Compromís afirma que «fer acte de presència en la residència eixe mateix dia podria posar en perill el protocol de seguretat de les residències. Des de l’inici de la pandèmia, a les residències només poden estar personal laboral, residents i els proveïdors registrats. L’alcalde va supeditar els criteris sanitaris a la seua voracitat publicitària. En conseqüència, ocultar al poble un fet tan reprovable, gens anecdòtic, poc ètic i exemplaritzant en un moment amb les circumstàncies dramàtiques que vivim, el desacrediten i anul·len el seu treball per a continuar exercint el càrrec d’alcalde. Per molta majoria absoluta que tinga no pot tindre privilegis enfront el benestar del veïnat de Rafelbunyol. Les seues explicacions i mentides són inacceptables i ridícules. L’honorabilitat, exemplaritat, ètica i el zel per l’interés públic són exigibles a qualsevol càrrec públic, uns valors que l’alcalde ha dinamitat amb el seu egoisme i les seues mentides. Per tot això, des de Compromís per Rafelbunyol demanem la dimissió de Fran López de l’Alcaldia per mala fe i incapacitat manifesta».