Compromís per Torrent acusa al govern de Ros de mostrar desídia en matèria d’igualtat

Segons la regidora de Compromís Carmen Silla “en els últims dos anys l’ajuntament ja perdut més de 48.000€ per a la contractació d’agents d’igualtat”

El consistori porta 12 anys sense el pla que requereix la Llei Orgànica d’Igualtat de 2007

Dotze anys han passat sense que l’Ajuntament de Torrent aprove el Pla d’Igualtat del consistori requerit per la Llei Orgànica d’Igualtat 3/2007  aprovada pel govern de Zapatero.

Aquesta llei és d’obligatori compliment per a empreses o administracions públiques amb més de 250 treballadors i treballadores i les compromet a tenir en vigor un pla d’igualtat entre dones i homes.

Tal i com denuncia la regidora de Compromís Carme Silla “han passat 12 anys de diferents governs i una gran quantitat de promeses incomplertes i seguim en el mateix punt que en 2007”.

A més, segons Silla “resulta especialment indignant que ens trobem en un punt mort quan va ser la pròpia regidora d’igualtat socialista la que fa un any va presentar al ple una moció per instar-se a si mateix a realitzar l’esmentat pla així com un protocol contra l’assetjament sexual que tampoc s’ha materialitzat”.

D’altra banda, segons Compromís “en els últims 2 anys Torrent ha perdut 48.400€ destinats a la contractació d’agents d’igualtat finançats per la Generalitat”.

Aquestes ajudes van ser creades en 2017 per la conselleria capitanejada per la Vicepresidenta Mónica Oltra per a la contractació per part dels ajuntaments de personal que prestara assessorament, atenció i acompanyament a les dones dels municipis.

Així, segons Silla “en 2017 Torrent va perdre 15.000€ destinats a la contractació d’un agent d’igualtat a mitja jornada”. Una quantitat que, segons la regidora valencianista “la pròpia delegada d’igualtat socialista, la senyora Encarna Lerma, va dir que era “insuficient” i que “no valia la pena” en una comissió municipal”.

“En 2018 la subvenció per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va ser de 33.400€ per la contractació d’una agent a jornada completa. Desconeixem si “valia la pena” per al govern de Ros, però la plaça continua sense estar coberta a pesar de que Lerma es va comprometre fa un any” sentència Silla.

Les polítiques d’igualtat a Torrent ja han suscitat diferents enfrontaments entre Compromís i el govern socialista. De fet, fa uns mesos, la coalició valencianista va denunciar en ple que el govern municipal regalara cremes anticel·lulítiques i cremes antiedat als dos últims dinars institucionals amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *