Compromís per Torrent demana l’eliminació d’una taxa d’expedició de documents

Compromís per Torrent, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, presentarà una proposició, en el proper ple ordinari de febrer, perquè el govern del PSPV-PSOE elimine la Taxa d’Expedició de Documents relativa als serveis de la Policia Local de Torrent, actualment establida en 18’27 €.

Aquesta Taxa va ser aprovada pel PP en 2013 amb els vots en contra de Compromís i el PSPV-PSOE. Els valencianistes sol·licitaren en eixe moment un informe de legalitat dels serveis jurídics locals que validara aquesta tarifa, informe que mai s’arribà a realitzar, motiu pel qual va demanar la seua retirada.

Posteriorment, al 2014, el grup municipal de Compromís tornà a al·legar contra el manteniment d’aquesta Taxa, explicant en la seua esmena que: «No entenem que la Policia Local de Torrent cobre per informes d’accidents de trànsit o conflicte entre particulars, són atribucions pròpies de les funcions de seguretat de qualsevol Cos de l’Estat, que ja paguen els ciutadans amb els seus impostos».

Des d’aleshores no ha estat modificada la seua redacció, motiu pel qual els grups de l’oposició no han pogut al·legar contra el seu manteniment, raó que esgrimirà Compromís per a demanar que el PSPV-PSOE redacte un nou text eliminant-la.

Alabajos ha explicat que el pagament d’aquesta taxa afecta potencialment tot el veïnat de Torrent, «encara que els o les perjudicades tinguen raó en la seua reclamació, com per exemple en accidents o lesions en la via pública provocats per un manteniment deficient on es demana un informe d’atestat de la Policia Local».

«Un altre exemple kafkià és el cas d’aldarulls en la via pública, on el/la potencial denunciant dels fets ha d’abonar la taxa si demana un informe a la Policia Local. A més aquesta taxa no discrimina la capacitat de pagament dels sol·licitants o afectats, la qual cosa comporta una doble insolidaritat per part de l’Ajuntament de Torrent», ha conclòs Alabajos.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *