Compromís per Torrent demanda a Ros que «no utilitze a protecció civil per a substituir les funcions de la policia local»

Compromís per Torrent ha presentat una bateria de 16 propostes de millora al projecte de reglament de protecció civil presentat pel govern municipal del PSPV.

«El projecte del govern no contempla cap mesura de protecció jurídica per al voluntariat que participa en les activitats de protecció civil, de tal manera que davant una denúncia personal són els propis integrants els que s’han de costejar les despeses judicials», afirma el partit valencianista.

A més a més «el reglament contempla una sèrie d’activitats impròpies per al cos de protecció civil, tals com l’assistència a processons, desfilades, i altres festejos, matèries que no tenen relació amb les permeses legalment, com catàstrofes naturals, calamitats públiques o de greu risc per a la ciutadania».

Per a Compromís, «el govern de Ros intenta imposar al voluntariat un reglament on se’ls obliga a exercir funcions reservades exclusivament a la Policia Local, com per exemple el control del trànsit, l’autorització d’accessos i la retenció de persones».

Addicionalment tal i com està redactat l’article 4.1 del reglament, on el voluntariat de protecció civil es pot integrar en organitzacions privades, és per a Compromís «una barbaritat jurídica», atenent el fet que la seua coordinació i reglamentació és exclusivament pública segons la legislació vigent. Per al portaveu de Compromís Pau Alabajos “és com si la Policia Local s’integrara en una organització privada per a exercir tasques de vigilància i protecció”.

Per a Alabajos, «la intencionalitat d’aquest reglament no és un altra que suplir en esdeveniments públics els efectius de la Policia Local mitjançant la presència del voluntariat de Protecció Civil», “i això està passant per una falta de previsió en la reposició dels efectius, que des que s’inicia la legislatura ha perdut més de 30 efectius entre jubilacions i comissions de servei, sense que l’alcalde i el regidor de seguretat hagen planificat substituir-los mitjançant els processos selectius corresponents”, ha conclòs el portaveu de Compromís.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *