Compromís per Xirivella insta l’alcalde a replantejar el pregó de festes per a evitar polèmiques

La intenció de l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner, d’encarregar a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el pregó de les festes ha generat molt de malestar en la població. Fins ara el pregó sempre havia estat dedicat a homenatjar persones i col·lectius rellevants, vinculats a Xirivella i sense connotacions polítiques, com la cuinera Begoña Rodrigo, els pallassos Amaia Prieto i Jesús Jara, el guitarrista Rafa Serrallet, els joves xirivellers i xirivelleres emigrats o les associacions locals. “Per això no s’entén que l’alcalde haja decidit trencar el consens, sense consultar ningú, i convertir el pregó en un acte que, per a molts, té intencions partidistes”, explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella.

La formació valencianista considera necessari agrair el treball del col·lectiu sanitari i de tots els que ens han cuidat i cuiden, però pensa que no és apropiat que este homenatge el protagonitze la consellera, perquè hi ha moltes alternatives. “Tant la consellera com el seu equip també es mereixen l’agraïment de tot el poble valencià, perquè estan fent una gran labor en el control de la pandèmia, però el pregó de festes no és ni el lloc ni el moment oportú per a expressar-li’l, entre altres coses perquè no calia posar la consellera en el centre d’una polèmica innecessària”, aclareix Barberà.

En aquest sentit, la formació valencianista s’ha posat en contacte amb l’alcalde i li ha traslladat diverses propostes per a tractar de reconduir la situació. ˝Seria una llàstima que l’alcalde no acceptara les nostres propostes per a replantejar l’acte. Xirivella es mereix, més que mai, disfrutar d’unes festes sense polèmiques”, conclou Barberà.

Reacció del PP: No anirà a l’acte (notícia)