Compromís per Xirivella premia la rebel·lió dels animals de la Falla Mestre Serrano-Alacant

Per cinqué any Compromís per Xirivella ha fet entrega del premi Socarrat a les Falles de Xirivella. Enguany el premi ha anat a la falla Mestre Serrano–Alacant, que encara no havia rebut el premi, i que ha plantat un monument que combina una estètica senzilla però cuidada i molt cridanera amb la crítica política, crítica en la qual no falta una menció al regidor de Mobilitat de València Giuseppe Grezzi, també de Compromís.

«Enguany ho hem tingut especialment complicat per a triar la falla premiada», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís i alcalde de Xirivella. «Hem valorat els cinquanta anys de compromís de la Falla Dr. Gómez Ferrer amb el seu barri, la monumentalitat del cadafal de Teodor Llorente–Elcano, la innovació i la temàtica ecològica de Sant Antoni, la crítica política local de la Falla de la plaça de Sant Joan i l’aposta per la igualtat i la solidaritat de Mont de Pietat, però ens ha agradat molt el monument de Mestre Serrano, tant per la temàtica com per l’estètica. El detall de les bales de palla, per exemple, ha agradat molt els membres del nostre col·lectiu, i també que hagen dedicat una escena al nostre company Grezzi», explica Barberà.

Com ja és tradicional, la concessió del premi tingué lloc en acabar la passejada fallera, durant la qual membres de Compromís per Xirivella i simpatitzants van recórrer els sis monuments fallers i els casals, acompanyats pels Xirimiters de Xirivella.

Per la seua banda Silvia Villena, secretària d’organització del col·lectiu, agraïx l’acollida que han tingut de les comissions: «Estem molt contentes perquè sempre ens tracten amb molta simpatia; de fet, en realitat els premiats hem segut nosaltres, que hem tingut ocasió de xarrar amb presidents i presidenta i falleres majors i també de comprovar el bon ambient de les falles d’enguany.»

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *