Compromís proposa una sèrie de mesures per reduir les elevades taxes de desocupació de dones a Paterna

Compromís per Paterna ha presentat hui una sèrie de mesures per tal de reduir l’elevada taxa de desocupació de dones al municipi, en total són a hores d’ara 3.811 dones aturades, que representen un 61% del total d’aturats de la població. Davant aquesta situació, la regidora de Compromís per Paterna, Neus Herrero, manifesta que “de cada 10 persones en l’atur a Paterna 6 són dones, per la qual cosa aquest increment porta amb si seriosos problemes de desigualtat, dependència econòmica i pobresa, i encara més preocupant, continua allunyant els grans reptes que té la dona per davant pel simple fet de residir en un municipi mancat d’oportunitats reals”.

Des de Compromís indiquen que entre les mesures propostes destaquen que l’Ajuntament realitze mesures de discriminació o acció positiva per afavorir l’equitat laboral, és a dir, una igualtat real entre dones i homes, amb campanyes de sensibilització, afavorint i convenint sistemes de bonificació que beneficien a les empreses que contracten dones. Fomentar la formació en ocupació de col·lectius de dones que presenten especial vulnerabilitat amb un Pla de formació per a formar en les ocupacions més demandades en les empreses de Paterna. Seria fonamental un estudi de necessitats de contractació així com l’augment de l’assessorament i la formació en emprenedoria social.

Presentem aquestes mesures, ja que amb l’històric en mà de tot l’atur registrat a Paterna des de l’any 2015, veiem una tendència a l’alça del percentatge de desigualtat, quan entres a governar amb un percentatge de dones aturares en Paterna del 54,64% i després de dues legislatures governant aqueixa xifra augmenta al 61% és que alguna cosa no estàs fent bé, el que està clar que hui en dia la desocupació a Paterna té rostre de dona: 3.811 fronts 2437 homes, el més preocupant és que aquest nombre de dones aturades és tenint en compte les dades oficiales de dones registrades en l’atur i no contempla a aquelles que també estan en situació d’atur però no s’han registrat, és per això que estem convençuts que el nombre de dones en atur a Paterna és encara major”, argumenten fonts de la coalició.

En la gràfica presentada en el citat informe, que compara dones i homes, respecte als contractes efectuats, es pot observar que les dones abasten el 40% dels contractes i els homes el 60%. També cal ressaltar que tan sols el 3,87% de dones paterneres han obtingut un contracte indefinit. El problema de l’ocupació temporal entre les dones de Paterna es converteix en una xacra, el 92,5% de contractes de dones del municipi són temporals, aquest govern municipal no ha sabut abordar polítiques que impulsen la contractació de dones paterneres”, assevera Neus Herrero.

Per a concloure, la regidora ha manifestat que “l’elevada taxa d’atur entre les dones de Paterna demostra que són elles les qui pateixen una major bretxa en el mercat laboral i, per tant, les que han d’acceptar pitjors condicions per a trobar una ocupació. És per això que des de Compromís exigim que, de manera urgent, l’equip de govern comence a treballar en polítiques que revertisquen aquesta situació de les dones paterneres. Queda molt bonic en xarxes socials un hashtag de “a Paterna ningú arrere” però la realitat és la que és, les dones paterneres sí que s’estan quedant arrere”.