Compromís Quart commemora l’acte de 1706 quan les tropes de Felip V varen cremar les cases del poble

El 17 de gener de 1706 les tropes de Felip V, de camí cap a València, varen cremar les cases de Quart de Poblet pel seu posicionament majoritàriament austriacista i perquè servirà d’exemple a la resta de poblacions del voltant. Els que manaren botar-li foc volgueren amagar la història i dir-nos que no en tenim, però 310 anys després volem trencar la veu del silenci per recuperar la nostra identitat.

Compromís Quart ha commemorat l’acte en fer un recorregut històric pel poble acompanyat de tabal i dolçaina on els veïns llegiren alguns escrits, poemes o cançons amb els fets esdevinguts i el nostre regidor Onofre Espinós va llegir-ne la moció presentada a l’Ajuntament amb la intenció de promoure la recuperació i la investigació històrica al voltant d’aquests fets i en particular l’elaboració de materials didàctics perquè arriben a tot l’àmbit educatiu del poble i tinguen el coneixement adequat de les circumstàncies que el dugueren a la crema.

A més de recordar els esdeveniments mitjançant una placa o un monument que simbolitze la lluita per la llibertat d’expressió, per la nostra cultura, per la consciència lingüística i per no perdre els nostres orígens ni la nostra identitat com a poble valencià. Per això, conéixer les nostres arrels no significa sols saber qui som, sinó el més important, saber què volem i on anem, conclou el comunicat de Compromís Quart.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *