Compromís Quart manifesta la seua disconformitat pel procés selectiu en la renovació dels noms dels carrers

«Compromís Quart de Poblet ha estat i sempre estarà a favor dels canvis de les senyes d’identitat franquista i en la defensa incondicional de la Llei de Memòria Històrica, però manifestem la nostra disconformitat pel procés selectiu que s’ha dut a terme pel que fa a la renovació dels noms dels carrers al nostre poble». Així s’ha pronunciat el portaveu de la coalició Xavier Torres i Medina.
El líder de Compromís Quart de Poblet explica que «cada un dels grups polítics que formem part de la Comissió Municipal de Memòria Històrica encapçalada per la senyora alcaldessa, havien de presentar un especialista o tècnic en la matèria per corroborar i consensuar els canvis de noms dels carrers, segons el que estableix la Llei de Memòria Històrica i així fer les aportacions que ells consideraren convenients. Nosaltres els polítics no som especialistes i encara que hem tingut l’aportació per part de la tècnica de l’Ajuntament, cosa que agraïm públicament la seua tasca, els canvis de noms dels carrers s’han tramés directament al Ple de desembre, sense ser convocats els experts en contingut d’història local a cap Comissió».

«Una vegada efectuats els canvis amb la aprovació dels partits corresponents i l’abstenció per part de Compromís, les funcions dels tècnics seran, segons l’acord de la darrera Comissió de 24 de novembre de 2015, els següents: ajudar i aportar idees i propostes de cara a posar en marxa activitats pedagògiques i didàctiques al municipi, incentivar la participació ciutadana. Si els canvis de carrers estan fets, per a què volem els tècnics…?», es pregunta Torres.

«Una vegada més, es deixa entreveure que tot és una fal·làcia justificativa de cara a la galeria, en fer creure l’apertura a la participació ciutadana sense escoltar la veu dels tècnics. Sí és cert que la polèmica ha estat a canviar de nom el carrer Marqués de Túria que no figura en els onze carrers portats al Ple, on experts com Cento Sancho en toponímia local o al llibre Quart de Poblet, Historia, arte y geografía (pàg.390), fan referència a l’alcalde franquista de València. Qui serà qui viu allà…? Com a portaveu del grup Compromís Quart, he de dir que som el partit polític que més mocions estem presentant al Ple i no tenim cap altre objectiu que isquen endavant a benefici del poble, per això les consensuem. Però també és cert, que no som partidaris de la política de corredor o cafetí que algun representat del partit socialista ha volgut imposar i de cap de les maneres som partidaris de la imposició, de la mancança de transparència i la tergiversació de les declaracions fetes pel senyor Juan Medina.  Som un partit amb un sols objectiu i línia de treball: lluitar i defensar els interessos del nostre poble», ha sentenciat Torres.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *