Compromís vota en contra dels pressupostos del PSOE de Gómez

El passat dilluns, 17 de febrer, es va produir un ple extraordinari per aprovar els pressupostos per a l’any 2020. «La postura de Compromís va ser molt clara» explica la formació en un comunicat, «el PSOE que governa en minoria en Massamagrell, no va comptar amb el suport del nostre grup municipal pels motius que passem a explicar. Després de l’arxivament de la causa que imputava a l’alcalde Paco Gómez (finals de novembre), Compromís i PSOE vàrem començar a parlar per poder assolir un pacte de govern d’esquerres en l’Ajuntament. En tot moment la postura de Compromís va ser molt clara, volem entrar en el govern amb un pacte integral, que implique el projecte de poble que volem, de com ho volem aconseguir i quina serà l’estructura que ho porte a bon terme. La nostra sorpresa ve quan el PSOE de Paco Gómez convoca un ple per aprovar els pressupostos de 2020 mentre estàvem intentant arribar a un acord, sense cap avís previ ni acord tancat. El PSOE pretén que aprovem uns pressupostos sense atendre i incorporar les nostres propostes ni tan sols parlar de quins anaven a ser els eixos i les prioritats del nou govern».

Segons Compromís «el PSOE comença la casa per la teulada, primer vol aprovar el pressupost, després que entrem en un govern dirigit per un document en el qual no hem pogut participar com a govern. En Compromís per Massamagrell no entenem la política així, nosaltres estem per a implementar polítiques públiques que milloren la vida de la gent, no per a perpetuar-se en la cadira del govern. D’aquesta manera, ho tenim clar, primer el què i després el qui. Li recordem a l’alcalde, que governa en minoria i que el seu pressupost ha sigut tombat per 10 de 16 regidors i regidores del consistori. Quan un govern està en minoria ha de parlar, cedir, pactar i finalment executar. Començar pel final no fa cap favor al poble de Massamagrell. Compromís vol deixar ben clar que no s’uneix amb la dreta per a votar en contra dels pressupostos, els partits poden dirigir el seu vot cap a un mateix sentit per raons diferents. Hem de recordar que va ser el mateix PSOE el que va enviar a un regidor de VOX com a representant de l’ajuntament a entitats supramunicipals, això sí que és unir-se amb la extrema dreta».

Per altra banda, «Compromís per Massamagrell continua amb disposició de tancar un pacte de govern d’esquerres que millore el nostre poble, tal com vàrem fer la legislatura passada. No és tan difícil, es pot aconseguir si treballem des de la col·lectivitat i posant al centre a la ciutadania, parlant i acordant les mesures, i no des de l’individualisme i l’autoritarisme que fins ara està mostrant el PSOE. Des de Compromís per Massamagrell, estenem la mà a l’actual  alcalde per tal d’arribar a un acord profitós pel nostre poble».