Compte enrere per a la celebració d’una nova edició del Certamen Nacional de Teatre ESCENALAQUÀS

Comença el compte enrere per a la celebració d’una nova edició del Certamen Nacional de Teatre ESCENALAQUÀS. La companyia Carabau Teatre i l’Ajuntament d’Alaquàs van donar a conèixer ahir les obres que formaran enguany el cartell del festival que es celebrarà al Claustre del Castell d’Alaquàs els dies 26, 27, 28 i 29 de juny. Un certamen que amb el pas del temps s’ha consolidat com tot un referent teatral tant a nivell autonòmic com a nivell nacional.

Enguany han sigut 110 les obres presentades, 3 les seleccionades:

El cicle teatral començarà el dia 26 de juny a les 22:30 h. amb la posada a escena de l’obra fora de concurs: «La Memòria» de la compañía Teatre de l’Olivera. Una creació col·lectiva que arriba de la mà de l’alumnat de 4t de l’ESO del Col·legi Mare de Déu de l’Olivar II d’Alaquàs.

El dia 27 de juny a les 22:30 h. iniciarà la ronda d’obres seleccionades »Huanita» de la companyia CIA Teatro en Construcción. Huanita és una proposta basada en la tècnica de la creació de personatges a partir del maneig conscient i físic del cos, la gestualitat, els moviments, alienes a l’actor/o actriu, deixant els sentiments en mans del públic. Aquest muntatge ha sigut seleccionat en més de 10 festivals nacionals de teatre, acumulant més de 15 premis, entre ells a la millor obra en Aceuchal (Badajoz), Las Torres de Cotillas (Múrcia) i Sevilla.

El dia 28 de juny a les 22:30 h. arribarà el torn de l’obra »Si en l’arbre un burca» de la companyia La Tormenta Teatro. L’obra presenta monòlegs creuats de dos personatges reals: Pony, una orangutan femella i la model Gisele Bundchen. Una treball que aposta per un discurs crític amb l’objectiu de conduir al públic cap a la reflexió més profunda.

El Certamen es completa amb »Monstruos de papel mojado» de La Otra Parte Teatro que serà representada el dia 29 de juny a les 22:00 h.  Es tracta d’una comèdia dramàtica de postguerra on res és el que sembla. Enmig de tota la desesperació, «la Reme», «la Dolores» i «el Legañas» s’uneixen a un espectacle ambulant peculiar, per a, a través de l’art i l’engany, intentar assaciar els seus buits estómacs.

El mateix dissabte 29 de juny, es procedirà al lliurament dels premis del certamen.   Carabau Teatre junt el grup de teatre de l’Escola de Quart oferiran un circuit d’obres  conformat per diferents peces de microteatre i microteatre infantil que tindran lloc  divendres i dissabte.

Els veïns i veïnes podran obtindre una entrada per a tots aquests actes mitjançant la compra d’un abonament de 15 euros als caixers ciutadans municipals o a través de la pàgina web www.tictactiquet.com.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *