Concentració ‘València no està en venda’

Gairebé 150 col·lectius de València es van unir per a enfrontar un model de ciutat que «segueix destruint el nostre territori, la nostra horta i que continua sense garantir l’accés a l’habitatge. Un model de ciutat encara neoliberal i desenvolupista que continua apostant per l’edificació sense sentit, l’especulació desmesurada, l’atracció de turisme i seguir plegada als interessos del port», afirmen des de Per l’horta.

«Ens oposem als diferents plans de destrucció del nostre territori que assolen les rodalies de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana. Ens oposem al projecte de la ZAL de La Punta, a l’ampliació de la V-21 i l’amenaça de l’AVE sobre l’horta d’Alboraia. També al PGOU de Godella, al PAI de Benimaclet o als dos PAI’s de Malilla. En un context d’emergència climàtica, és contrari al sentit comú seguir destruint horta i que no es comence a apostar per un model sostenible on les zones verdes i el patrimoni d’horta cobre una rellevància central. Ja està bé de posar ciment sobre el nostre territori amb l’excusa del port d’AVE’s o de construir milers d’habitatges que no necessitem».

«I esque si parem atenció a l’habitatge, vegem que el problema no passa per falta de cases disponibles. A la ciutat de València es calcula que tenim més de 60.000 habitatges buits, no hauríem de necessitar construir-ne més. El problema amb l’habitatge passa per una bombolla de lloguer unflada a propòsit, per uns barris que són diana de l’especulació i que acaben patint processos de gentrificació i turistificació. El problema, és deixar que immobiliàries, bancs i fons d’inversió fagen negoci i especulen amb un bé bàsic com l’habitatge i que ni l’estat, ni la generalitat ni l’ajuntament fagen pràcticament res per posar-li fre».

«Volem un altre model de ciutat. Un model de ciutat on tant el territori com l’habitatge deixen de ser una mercaderia i comencen a ser un bé comú. On l’espai públic siga on juguem, on vivim, on convivim… no espais de consum i de negoci. Un model de ciutat que aposte per una infraestructura verda real, amb una mobilitat sostenible i pública, que plantege sense por el decreixement i la desurbanització. Un model de ciutat feminista, segur contra les agressions masclistes. Un model obert i inclusiu, on no hi hagen CIE’s i qualsevol persona tinga els mateixos drets. Un model de ciutat, que siga per a qui l’habita, on no hi haja gent sense cases ni cases sense gent».

«Volem agrair», afirmen en el seu comunicat, «a totes les persones que s’han sumat hui a la manifestació, als quasi 150 col·lectius que s’heu adherit al manifest i a totes aquelles que l’heu compartit i difós en les xarxes socials i entre els vostres cercles. Volem reivindicar la potència que té que tants col·lectius ens hajam unit per un altra model de ciutat. Que hui tantes persones estem cridant que València No Està En Venda, que volem la nostra ciutat per a nosaltres. Però no volem que açò quede ací. Volem que açò siga un inici, un moment per reivindicar la vida política més enllà de les institucions, de reivindicar l’autoorganització i les xarxes veïnals. Vos animem a totes a seguir organitzant-nos als nostres barris, als nostres espais de vida. A començar a ser capaces de decidir entre nosaltres, des de les relacions veïnals, que volem que passe amb el nostre entorn. A seguir teixint xarxes entre els col·lectius de la ciutat, a seguir juntant-nos per a defensar com volem que siga València, com siguen els seus barris, com siga la seua horta. VALENCIA NO ESTÀ EN VENDA!!!»

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *