El concert del grup mexicà Cepromusic clausura el Rafel Festival

La sisena edició del Rafel Festival finalitzà el passat diumenge amb l’Ensemble Cepromusic de Mèxic, un grup nacional creat en 2012 i impulsat pel compositor i director valencià José Luís Castillo amb la finalitat de donar difusió a la música de nova creació i als seus creadors.

Es tracta de la sisena edició del Projecte Rafel Festival que s’estava realitzant en la nostra localitat des del 28 d’octubre, una convocatòria que incorpora algunes novetats, tals com la concentració de les 7 actuacions en quatre caps de setmana o la presència de creadors i artistes consagrats, junt amb la participació de joves intèrprets per tal de obrir-los camí i donar-los visibilitat.

La primera activitat fou l’estrena d’una nova producció de teatre musical original produïda per l’Ensemble d’Arts, grup resident del festival, amb suport de l’IVC (Institut Valencià de Cultura) i de l’INAEM (Institut Nacional d’Arts escèniques i Música) qui finança íntegrament l’encàrrec musical al compositor Carlos D. Perales.

La presència de grups nacionals i internacionals com ara l’Ensemble Sinkro de Vitoria, els solistes del Zahir Ensemble de Sevilla, l’Ensemble Proxima Centauri de Bordeus i el grup nacional de música contemporània de Mèxic li han donat una dimensió de visibilitat i de credibilitat internacional al Rafel Festival fins el punt que el govern mexicà va finançar íntegrament l’encàrrec a la compositora mexicana Georgina Derbéz i que va a ser estrenat en el festival pel B3: Brouwer trio, en la celebració del seu XV Aniversari.

El director artístic, Miguel Angel Berbis, manifesta que aquesta edició “és la consolidació d’un projecte singular que s’ha convertit en un referent dins del món de la creació musical contemporània”.

Per a la Regidoria de Cultura i per a l’ajuntament aquesta sisena edició suposa el fiançament del Rafel Festival un projecte en permanent construcció i que anem arrodonint a cada edició.

Alicia Piquer, regidora de Cultura, afirma que “malgrat l’absència de Carlos Santos, podem estar molt contents per la qualitat i diversitat de les propostes i la seua internacionalitat. Això col·loca a l’Auditori Rafelbunyol i al nostre municipi en les rutes de la contemporaneïtat cultural, un dels objectius de l’àrea de Cultura que és la visibilització de les pràctiques culturals contemporànies que porten endavant persones de Rafelbunyol.”

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *