Conclouen les terceres jornades de Memòria Democràtica de Foios

Per tercer any, Foios ha celebrat les jornades de Memòria Democràtica, una sèrie d’activitats dedicades a recordar una part de la història que va marcar la nostra societat amb l’objectiu d’oferir una visió basada en la veritat, la justícia i la reparació.

Organitzades des de la Regidoria de Memòria i Qualitat Democràtica, les jornades es van començar el passat dimecres 11a la Sala d’Actes de l’Ajuntament amb la xerrada-col·loqui de Matías Alonso, representant del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica del País Valencià. En ella, Alonso va exposar els vessants de la nova Llei de Memòria Democràtica.

L’endemà, la Sala d’Actes va ser de nou la seu de les jornades. En aquesta ocasió va acollir la projecció del documental «L’última abraçada», un emotiu relat sobre la trobada d’unes cartes de 1946 que va evocar tantes històries personals de gent que ho va perdre tot a la guerra, fins i tot la mateixa identitat.

I divendres 13 es va concloure la programació a la Casa de la Cultura amb la representació de l’obra «Cantando bajo las bales». Posada en escena per la companyia Stres de Quatre, el públic va gaudir de la història de Millan Astray i el seu esdevenir en ple 1936.

Juan José Civera, regidor de Memòria i Qualitat Democràtica, ha destacat «l’èxit de participació, un any més, en aquestes jornades, unes activitats que entenem essencials per a mantenir viu el record i seguir lluitant per la justícia democràtica».