Consum certifica el benestar animal de tota la seua carn fresca

Consum disposa de tota la carn fresca que ven als mostradors i expositors de safates dels seus supermercats amb el certificat de benestar animal. En total són prop de 200 referències, que inclouen la carn de boví, porcí, corder, conill i aviram, que són les susceptibles de certificar-se amb els segells de benestar animal Welfare, Interporc, Provacuno i Vedella Gallega.

D’esta manera, la Cooperativa garantix als seus clients unes bones pràctiques en benestar animal, respectuoses i sostenibles, que són una garantia per als consumidors que s’hi apliquen una sèrie de mesures estandarditzades i consensuades, a nivell europeu, que vetlen pel benestar animal en tot el cicle productiu, des de la granja, passant pel transport i l’escorxador, fins al punt de venda. Les certificacions, emeses per entitats independents, avalen que les mesures promogudes per a afavorir el benestar animal van més enllà de les exigències legals.

Consum culmina ara dos anys de treball amb els seus proveïdors perquè tota la carn fresca de la seua xarxa de tendes compte amb el certificat de benestar animal. Este procés ha sigut possible gràcies a la col·laboració i predisposició de totes les granges amb les quals la Cooperativa treballa, que han hagut d’adaptar-se per a complir els paràmetres que exigix el protocol per a la certificació, com ara un augment dels espais entre animals. Però, també, dels transportistes i escorxadors, que també han hagut d’adaptar les seues instal·lacions per a complir les exigències de les auditories i poder certificar així els animals amb el segell de benestar animal.

Quant a les carns processades i els productes elaborats carnis, Consum té previst continuar avançant en la certificació de benestar animal, com és el cas de les llonganisses.

Aposta per segells de sostenibilitat
La Cooperativa continua avançant, d’esta manera, en matèria de benestar animal, no sols en la carn que oferix, sinó també quant al peix, incorporant el segell MSC de pesca sostenible en alguns productes de peix congelat i refrigerat.

A més, Consum incorpora en la seua marca pròpia cada vegada més productes amb certificats en matèria de sostenibilitat, que aporten un valor afegit als consumidors i a l’entorn, per donar resposta així a la sensibilitat que hi ha entre els seus socis clients. Actualment disposa de certificats de sostenibilitat, com els certificats FSC o FEFC, en tots els seus productes de cel·lulosa; la certificació UTZ-Rainforest per als productes de cacau i café, o la certificació Ecolabel per als productes ecològics de drogueria i neteja, entre d’altres.

D’altra banda, la Cooperativa també treballa des de 2020 en millores d’ecodisseny en els envasos i l’embalatge de marca pròpia, per a la cura del medi ambient i la millora de la sostenibilitat. Per això treballa en col·laboració amb els seus proveïdors per a l’ús de materials sostenibles, com ara cartó reciclat o PET reciclat per al plàstic.